13 ученици от областта влязоха в елитния клуб на успелите деца на фондация „Бербатов“

13 ДЕЦА ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ И ЕДИН ЦЯЛ КЛАС ВЛЯЗОХА В КЛУБА НА ТАЛАНТИТЕ, КОЙТО ФОНДАЦИЯ „БЕРБАТОВ“ ФОРМИРА ВСЯКА ГОДИНА. Сред момчетата и момичетата, прославили училището и града си, има и две двойки близнаци – Александра и Теодора Даскалови, ученички в IV клас в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Те танцуват във „Виргиния балет“ и свирят на пиано при Светлана Арнаудова в Детската музикална школа към Младежкия дом. И двете са класирани заради успехите си в балета, пианото и математиката. Музикантки са и другите близначки – Мария-Десислава Димитрова и Дарена-Светослава Димитрова. И двете свирят на акордеон при Станимир Демирев в СОУ „Емилиян Станев“ и в момента са в XII клас. От години те оглавяват ранглистата на акордеонистите в тяхната възрастова група в България.

Деветгодишната Абигейл Ангелова от Велико Търново, осемгодишният Дони Петров от Стражица и деветокласничката Камелия Къндева от Самоводене са влезли в елитния клуб на фондацията заради успехите си в категорията „Танцово изкуство“. Десетгодишната Симона Иванова е член на клуба, защото е натрупала успехи в пеенето. Петокласникът Самуил Николов и Бояна Томова, която е вече в X клас, и двамата от Велико Търново, са се наредили сред най-добрите плувци. В клуба има и трима отлични математици – Енислав Николов, четвъртокласник в Горна Оряховица, третокласничката Виктория Георгиева и Любомира Димитрова, която е в VIII клас, и двете от Свищов. Освен с успехи по математика Любомира е намерила място в клуба и с успехите си по история.

Целият IV„а“ клас на СОУ „Николай Катранов“ в Свищов също влиза в клуба на фондацията след успешeн благотворителен проект.

Това е осмият клуб на ежегодния проект „Награди за успелите деца на България“, в който членуват деца в ученическа възраст с постижения в изкуствата, науките и спорта. За да станат членове, учениците кандидатстват, представяйки успехите си за изминалата година, номинациите им преминават през административна проверка, а след това и през експертно осемчленно жури.

До края на април на заседание на журито ще бъдат избрани лауреатите на Голямата награда за 2015 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *