Велико Търново се бори за приза „Община с най-добри социални политики”

Община Велико Търново участва в онлайн класация за най-добри социални политики. Приложението за виртуално гласуване е в сайта на Националния алианс за социална отговорност и всеки може да подкрепи старопрестолния град на адрес http://naso.bg/2011-08-26-09-36-26. Победителят ще бъде удостоен със специална обществена награда, посочват инициаторите от НАСО.

Миналата година старата столица получи наградата за принос в социалното развитие на България. Призът бе заради усилията на местната власт да предостави цялостен комплекс от качествени социални услуги, да създава условия за развитие на социална икономика и социално предприемачество, както и за трудова заетост на хора в неравностойно положение.

В предстоящата седмица Велико Търново ще бъде домакин на XI национален форум за доставчиците на социални услуги, който ще се проведе на 13 и 14 април, като темата е „Предизвикателства пред местните власти през новия програмен период”. Организатори на двудневната конференция са Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националният алианс за социална отговорност, общините Велико Търново и Русе.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *