Образователна здравна кампания започва в Г. Оряховица и В. Търново

Идеята на организаторите е жителите и на двата града да получат повече информация за качествен и здравословен начин на живот. Семинарът ще продължи два месеца, като целта на обучението е да се предостави задълбочен поглед върху влиянието на факторите за здравето – околна среда, движение, здравословно хранене, техники за справяне със стреса и депресията, както и много практични съвети и рецепти за здравословен живот.

Инициативата е дело на фондация „Грижа за здравето“, а водеща на лекциите е д-р Веска Войчева, която има дългогодишна практика като епидемиолог и директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ във Велико Търново. Семинарът се провежда в залата на хотел „Алегро“ във В. Търново, а в Горна Оряховица в Младежкия дом при напълно свободен достъп. Всеки вторник и сряда жителите на двата града ще имат възможността да чуят, да задават въпроси и споделят мнения. А за тези, които не успеят да присъстват на лекциите, се прави водеозапис и хората ще имат свободен достъп до него в интернет мрежата.

Фондация „Грижа за здравето“, под егидата на която се случва събитието, има 15-годишна история. Създадена е през 2000 г. в София от група ентусиасти лекари, фармацевти, педагози и бизнесмени.

Теодора КОСТАДИНОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.