Обучават повече от 3100 ученици по проект за кариерно развитие

ПОВЕЧЕ ОТ 3100 УЧЕНИЦИ ОТ I ДО XII КЛАС ЩЕ БЪДАТ ОБХВАНАТИ ВЪВ ВТОРИЯ ЕТАП НА НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”. В проекта ще влязат всички 94 училища в областта. Този път програмата ще достигне до децата със специални образователни потребности, както и до тези, които са застрашени да отпаднат от училище в задължителната за обучение възраст, каза директорът на Центъра за кариерно ориентиране в старата столица Тодор Видиновски. Първият етап приключи в края на миналата година и за три години са били консултирани 19 000 ученици от 84 училища в региона.

Близо 7,5 млн. лв. е бюджетът, определен за следващите две години. Средствата са по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейските структурни и инвестиционни фондове.

СЪЗДАВАНЕТО НА СИСТЕМА ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ И ЗАЕТОСТ ПО ПРОФЕСИЯТА, КОЯТО УЧЕНИЦИТЕ СА ПРИДОБИЛИ В УЧИЛИЩЕ, Е ОСНОВНАТА ИДЕЯ НА ПРОГРАМАТА. За целта психолозите и педагозите, които работят в Кариерния център, ще тръгнат на обиколки в училищата, за да запознават децата с професиите, както и с тези, които са специфични за региона.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *