Полицията блокира пътя между Янтра и Драганово за лов на бегълци от проверка

ПОЧТИ ЦЯЛ ДЕН ВЧЕРА АВТОМОБИЛИТЕ, КОИТО МИНАВАХА МЕЖДУ СЕЛАТА ЯНТРА И ДРАГАНОВО, бяха подложени на сериозен пропускателен режим, се оплакаха пътуващи в редакцията. Униформени са проверявали щателно пътници и автомобили. Всички коли са били подложени на пълно обследване за криминални регистрации, платени такси, жалби за кражби и какво ли още не.

ПОВОД ЗА ТАРАША СЕ ОКАЗАХА ТРИМА БЕГЪЛЦИ ОТ КОЛА, КОЯТО РАНО СУТРИНТА В НЕДЕЛЯ не спряла по този път за рутинна полицейска проверка. Вместо да се подчини на стоппалката, аудито с плевенска регистрация минало пред патрула с мръсна газ. Униформените се обадили на колегите по трасетата да сложат на пътя лента с шипове, за да бъде спрян и проверен автомобилът беглец и хората в него. Колата обаче минала през шиповете, но спукала само една от гумите и продължила. Накрая около 9 часа се преобърнала в канавка край пътя. Докато полицията отиде до катастрофиралия автомобил, вътре вече нямало никого и проверката на всички пътуващи продължила с пълна сила.

По случая в прокуратурата в Горна Оряховица е образувано производство за неподчинение на орган на властта, но бегълците не са установени.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.