Рекорден приход от 42 000 лв. отчита театърът за първото тримесечие

РЕКОРДЕН ПРИХОД ОТ НАД 42 000 ЛВ. ОТЧИТА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2016 Г. За това време са изиграни 44 спектакъла, зрителите са били 7367 души. В момента в афиша на театъра има 10 заглавия – пет драматични, четири оперетни и една детска постановка.

По приходи, брой зрители и брой изиграни спектакли артистите са успели да надминат показателите си за същия период на 2014 г., който е бил най-силен за театъра досега. Така трупата е успяла да погаси част от просрочените си задължения.

Март е бил най-добрият месец от началото на годината, признава директорът на театъра Васил Вълчев. Тогава артистите са играли 20 пъти пред публиката на Велико Търново и в още осем града в страната – Враца, Свищов, Плевен, Левски, Троян, Габрово, Лом и Кнежа, като навсякъде са представяли спектаклите си в пълни салони. Във Враца само за един ден артистите са изиграли три представления – две на детската пиеса „Карлсон и дребосъчето” и едно на музикалния спектакъл „Магията на любовта”.

С успешно турне на сцената на Варненската опера започна април за търновската трупа. Сега варненци ще гостуват в старата столица с мюзикъла „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха” на Андрю Лойд Уебър по сценарий на Тим Райс. Премиерата във Варна е на 19 април, а два дена по-късно спектакълът ще бъде представен и във Велико Търново.

През април търновската драма ще играе четири представления на „Величието Асеневци” пред учениците в Стара Загора. След това предстоят премиери на търновска сцена на два възстановени спектакъла. На 11 април – „Веселата вдовица” на Лехар с постановчик Петко Бонев и диригент Игор Богданов от музикалния театър в София. На 12 април търновската публика ще може да гледа отново комедийния спектакъл „Госпожа Министершата” по пиесата на Бранислав Нушич, режисьор е Димитър Шарков.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *