Училище „П. Р. Славейков” отваря врати за управници, родители и бъдещи ученици

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ИНЖ. ДАНИЕЛ ПАНОВ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С УЧЕНИЦИ ОТ VI И VII КЛАС В УЧИЛИЩЕ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ. Днес управникът ще гостува на тийнейджърите и техните учители, за да им разкаже какъв ученик е бил и колко от мечтите си е сбъднал. Посещението на инж. Панов е част от поредната седмица на отворените врати, която започва в ОУ „П. Р. Славейков”. От днес всеки ден в школото ще има срещи, събития и разговори, в които ще участват родители и бъдещи ученици.

Всички, които искат да видят как е организиран учебният процес в това търновско школо, могат да посетят класната стая на детето си или пък да видят къде би могъл да учи техният първокласник. Предвидени са срещи с всички учители, на които родителите могат да задават въпросите, за които все няма време на родителските срещи. Отворени за посещение са и извънкласните дейности, които децата посещават.

Днешният ден е посветен на децата от I и II клас. Затова в класната стая на втори „б“ вече е подредена изложба с ученически творби, грамоти, медали, табла с правописни правила и други табла, изработени от децата, като екипни проекти, книги от класната библиотека, най-добрите ученически тетрадки. Ще има презентация за успехите, извънурочните и извънкласните дейности на учениците от втори „б“ клас.

Вторник е денят на III и IV клас. Родителите ще могат да присъстват в часовете по български език, литература, математика и човекът и обществото – и това през целия ден. Освен че има подредена изложба с успехите на децата, в този ден открити ще бъдат и тренировките по танци на V dance с ръководител Валентина Караиванова, репетицията на групата за народни танци с ръководител Теодора Костова. В този ден е и първата родителска среща за бъдещите първокласници.

Учениците от V и VI клас ще покажат своите успехи и таланти пред родителите си в сряда. Майките и татковците могат да влязат в часовете на децата си, които в ранния следобед ще се срещнат с шампионката по шахмат Светла Йорданова и с баскетболиста Мартин Дурчев.

В четвъртък са изявите на учениците от VII и VIII клас. В този ден е предвиден час по четене с участие на родителите, както и празник на буквите, който ще изнесат малчуганите от първи клас. Учебните занятия на всички класове са отворени за родители и в петък. Освен това по решение на Педагогическия съвет учениците в „П. Р. Славейков” вече ще започват всеки учебен ден със задължително строяване и гимнастика на плаца в училището, коментира директорът на школото Данка Борисова.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *