6 четения

1164 великотърновци са поискали данъчна отстъпка

1164 великотърновци са заявили, че искат да ползват 5% отстъпка от данъка върху доходите при подаване на данъчните си декларации по електронен път, съобщават от Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. Срокът за това бе до 31 март. Общият размер на декларирания от тях данък за довнасяне е 863 015 лв. Допълнително условие за ползването й е гражданите да нямат публични задължения към момента на подаване на декларацията и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г. Ако бъдат спазени двете условия, заявилите желание за отстъпка ще получат такава в размер на 39 973 лв.

Плащането на задължението към хазната може да се извърши във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са с пощенски запис или чрез интернет. За улеснение на клиентите на НАП има разкрити и банкови гишета. Плащането на данъка може да стане и в последния ден, достатъчно е сумите да постъпят по сметката на НАП на следващия работен ден.

Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2015 г. изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е почивен ден – Великден).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!