15 четения

Пуснаха петиция срещу строителството в двора на търновска гимназия

ОБЩЕСТВЕНОСТТА СЕ ВДИГА ЗА ВТОРИ ПЪТ, ЗА ДА БРАНИ ОТ ЗАСТРОЯВАНЕ ДВОРА НА ЕЛИТНАТА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „В. ДРУМЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Срещу започналото строителство на 6-етажна сграда в школото вече е организирана петиция в интернет. Подписката е наречена „Дворът на ПМГ – на учениците“. Според организаторите това е едно от малкото места, в които децата на Велико Търново могат да учат и играят на воля, а постепенно старата столица се превръща в „бетонен град“. Според хората общината трябва да спази поетите през 2010 година ангажименти и да запази училището от застрояване.

Както „Борба“ вече съобщи, има Решение на Общинския съвет N 1142 от 26.10.2010 година, което не е изпълнено. Тогава след протеста срещу идентично предстоящо строителство местният парламент реши да се отчужди теренът от 350 кв. метра и да се предаде на училището, а на собственика му да се изплати обезщетение в размер на 12 хил. лв. И до ден-днешен обаче никой не може да обясни защо решението не е изпълнено от местната администрация.

Стилян НАЙДЕНОВ

5 коментара за “Пуснаха петиция срещу строителството в двора на търновска гимназия

 • 12.04.2016 в 16:28
  Permalink

  Докато в целия град никнат уродливи, стърчащи и криви бетонови недоразумения и изчезват градинките, пространствата и спокойствието и целия град потъва в бетон, прах, шум, напрежение, паркирани безобразно автомобили поради липса на паркоместа, главния архитект на града се занимава с цветовата гама на къщите в Старата част. Сякаш има значение с каква боя ще боядисаш липсващата мазилка на съборетините…
  Градът няма никакъв план за развитие, никакъв ред и се строи безразборно – върху гаражи, павилиони, градинки и паркинги. И понеже в крайните квартали цените паднаха вече до себестойност, строителите се насочиха към центъра.
  Този уродлив 6 етажен блок, който ще цъфне сред 2-етажните къщи, залепен в пакет с ПМГ , ще са чудесен паметник на глупостта и упадъка на града. Особено след като директора на ПМГ реши за целесъобразно да преотстъпи игрището за паркинг. Димов от Патриарха вече успешно наложи тази практика.
  Утре едни хора ще се чудят защо качеството на живот се влошава, защо хората са прости, заплатите са ниски, защо няма паркоместа, защо престъпността е висока, защо всичко се руши? Отговорите са пред нас.

  Отговор
 • 12.04.2016 в 17:45
  Permalink

  Какъв е проблема след като имотът е частен да се строи в него.Собственика е с правото си да строи каквото си поиска.Какво лошо има да се развива града и да се строи?!Или е за предпочитане да се варосват панелките и съборетините, междублоковите пространства да буренясват а това че някой иска да строи във собствения си имот ви е трън в очите?!

  Отговор
 • 12.04.2016 в 18:46
  Permalink

  Силни думи, но не на място!
  Вместо обществеността да се поинтересува предстои ли масивно застрояване на парка до Ловното и Горското до края на годината, някакви люде се упражняват тука анонимно относно право на строеж върхе един къшей бетон. Извинете много, но въпросната част от двора, нито е част от двора (игрището), нито е уместно да стои още 30 години в тозивид – с една ръждасяла барака отгоре си. Ако там играят децата, да пази Господ! От друга страна, обособен и частен имот по неизвестни причини не се дава от „обществеността“ на законно притежаващия го субект – за строеж на 4-етажен блок, а не на друго (прим. казино или заведение)?!
  Това очевидно е целенасочена атака от конкуренти на строителя, която евтино и цинично използва хорската тревога, която не отчита, че дали този или друг предприемач, по влезлия в сила ПУП за района и издаденото строително разрешение там ще се строи, и то по-добре жилищен блок, а не друго.

  Отговор
  • 13.04.2016 в 10:24
   Permalink

   Ама наистина ли ще се застроява паркът под Пешо Морския – ей тва вече на нищо не прилича.
   че това е единственото гористо място в центъра, което донякъде компенсира липсата на официален парк от тая страна на центъра.
   Преди имаше слух, че навремето гое продал онзи мошеник Стоян Витанов от комунистите, но никой не е споменавал досега за строеж и то до края на годината, да няма грешка?

   Отговор
 • 13.04.2016 в 6:42
  Permalink

  смешен плач за нищо – това място от снимките дори се вижда, че няма нищо общо с двора на училището, а става дума за един бетониран ъгъл на оградата

  големи манипулации от конкуренти на фирмата

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!