Кметове се обучаваха в семинар за европроекти и обществени поръчки

КОНСУЛТАТИВЕН СЕМИНАР НА ТЕМА: „АКТУАЛНИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД КМЕТОВЕТЕ НА ОБЩИНИ ОТ ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО“ се проведе в Областна администрация. Обучението бе свързано с подготовката за разписване, управление и изпълнение на публични проекти като фактор за успешното и устойчиво регионално развитие през програмния период 2014 – 2020 г.

От 15 април влиза в сила новият закон за обществените поръчки, който определя съществени правомощия и отговорности на кметовете на общини в качеството им на публични възложители на обществени поръчки, както и нови отговорности на общинската администрация. На тази тема пред представителите на общините говори лекторът Йордан Татарски, бивш главен секретар на МРРБ, а в момента консултант по европроекти.

„Нормативни правомощия и отговорности на кметовете на общини и общинската администрация за подпомагане и развитие на малките и средни предприятия в общините и полезни съвети за стимулиране развитието на местната икономика” беше темата на лекцията, която представи д-р Стефан Петров, преподавател по международни икономически отношения в УНСС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *