Съпартийци от АБВ в Горна Оряховица на конференцията си се обиждаха на превратаджии

ИЗНЕНАДВАЩО ДОСЕГАШНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКАТА СТРУКТУРА НА АБВ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА МАРИН БОГОМИЛОВ бе заменен на поста си от Драгомир Гайдаров за следващия тригодишен мандат.

Това стана на отчетно-изборна конференция на партията в железничарския град, където Гайдаров събра повече гласове в полза на номинацията си при явния вот. Досегашният председател пък бе избран за член на новия общински съвет и бе номиниран за член на Националния съвет на АБВ.

Пред делегатите на форума Богомилов отчете досегашната си дейност. Според него за 15-те месеца живот на АБВ партията в града и общината е станала не само разпознаваема, но и фактор, с който другите да се съобразяват. На миналогодишните местни избори кандидатът за кмет на лявоцентристката партия стигна до балотаж, освен това АБВ излъчи и трима общински съветници.

Други участници в конференцията обаче посочиха проблемите пред структурата и това нажежи страстите по време на общинската конференция.

„След изборите темпото на работа падна и някои хора се отдръпнаха. Партийният ни офис все още не работи, а в Долна Оряховица няма структура“, каза шефката на Контролния съвет на АБВ в Горна Оряховица Павлета Рашкова.

Впрочем промяната в лидерските позиции нажежи страстите и дори конференцията бе напусната от един делегат, който заяви, че жепейската група в партията е направила преврат. Друг пък му контрира, че се дава възможност на бившия председател да се развива. Освен това беше поискан и отчет какво са свършили общинските съветници от партията по време на престоя си в местния парламент.

След изказванията бе утвърдено и ново 9-членно общинско ръководство, като съставът му се намали от предишния мандат с двама души. Бяха избрани и делегати за областната и националната конференция в лицето на Николай Илчев, Красимир Радов и Николай Петров.

Новият председател на партията Драгомир Гайдаров успокои темпото и изтъкна мотивите си да приеме номинацията. Според него АБВ в Горна Оряховица е дръпнала назад, а по време на местните избори силите на структурата не са били правилно разчетени. Друг проблем е липсата на идентичност, а по думите на Гайдаров, който е и сред националните учредители на АБВ, е, че вместо идеологическа общност в партията доминира фенският принцип.

Новият председател е на 62 години, завършил е ВНВУ „В. Левски“ и е бивш офицер от Трета армия. Той е завършил Военната академия и АОНСУ, а сега се занимава с частен бизнес.

В ЛЯСКОВЕЦ И ЕЛЕНА ОБЩИНСКИТЕ СТРУКТУРИ НА АБВ ЗАПАЗВАТ ДОСЕГАШНИТЕ СИ ПРЕДСЕДАТЕЛИ – Йорданка Косева и Христо Иванов. Там отчетно-изборните конференции протекоха доста по-спокойно, а до края на този месец ще приключат всички останали събрания в региона.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *