Велико Търново се включва в кампания „Книги за смет“

ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА ВТОРИ ПЪТ ЩЕ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „КНИГИ ЗА СМЕТ”. Тя ще се проведе на 24 април от 10 до 13 ч. пред Мол Велико Търново.

Кампанията събира непотребни пластмасови отпадъци и всеки, който предаде 1 кг, получава талон за книга от щанда на организаторите. За два или повече килограма талоните стават два.

В пункта ще бъдат приемани само пластмасови бутилки от вода, бира, безалкохолни, растителни масла, туби и шишета от козметика, санитарни продукти и перилни препарати, кофички от кисело мляко, пластмасови чаши и тарелки. Найлонови торбички, стреч фолио, или опаковъчно фолио, каси, стари пластмасови детски играчки също са сред списъка с пластмасови изделия, за които ще може да се получи книга.

Всички отпадъци трябва да бъдат изпразнени от съдържание и смачкани, за да заемат по-малко място. Събраните пластмасови изделия ще бъдат подложени на вторично сортиране, след което ще бъдат рециклирани, за да влязат отново в битовия свят.

Сред книгите, които организаторите предлагат, има и такива, които са отпечатани тази година и специално за кампанията. За най-малките селекцията от произведения включва забавните приключения, описани в „Макс и Мориц”, „Тайната градина” и „Война на световете” за тийнейджърите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *