Новини

Ани Петкова: „Рейки не е панацея, а бонус, с който човек може да направи всичко в живота си”

Рейки учителят и психолог Ани Петкова работи с над 160 ученици за реализирането на най-различните им желания, постигане на душен мир и излекуване от всякакви заболявания. Тя се запознава с енергийната практика Рейки преди 9 години, а от 2010 година е посветена на източното учение. Обучена е от топ холистичния лекар д-р Румяна Цанкова, която работи предимно в САЩ. Днес Петкова приема клиенти в нейния Център за личностно развитие във Велико Търново от цялата страна.

„От както приех рейки като начин на живот, аз съм в изключително добра кондиция както на физическо и психическо, така и на духовно ниво. Рейки е интересна и достъпна енергийна практика, която всеки може да усвои и сам да се убеди в резултата”, заяви Ани Петкова.

Тя  се запознала с източното учение съвсем случайно, когато попаднала на масажастка, която го практикувала. Била впечатлена от работоспособността и темпото й на работа, затова я попитала каква е тайна. „Жената ми обясни, че практикува Рейки. Не знаех какво представлява и бях далеч от сферта на енергийните практики. Предложи ми да се запиша на курс при учителка от САЩ. След посвещението видях уникални резултати още през първите 21 дни”, спомня си Ани. Скоро пожелала да придобие и следваща степен, докато учителката все още била в България. След три години активно практикуване създадала своя Център за личностно развитие в старата столица. За да обучава ученици придобила и учителската степен в Рейки.

„Рейки в превод на български език означава жизнена енергия. Смята се, че Исус Христос е лекувал по този начин, чрез полагане на ръце по тялото, използвайки жизнената енергия от Вселената”, обясни тя.

По нейни думи човек не работи със собствената си енергия, а канализира жизнената която е навсякъде около нас. Това се осъществява чрез съответното посвещение и настойка, която учителя прави на ученика. Няма ограничение кой ще бъде посветен, и учението може да се предаде на деца, животни и всичко, до което човек може да се докосне.

„Рейки не е статична практика, тя се развива непрекъснато и колкото повече се прилага, толкова повече неща се откриват. Чрез нея можем да влияем на пространтства, на предмети и дори на времето. Това не е магия, не зависи от нашата свободна воля, а само и единствено от Висшето Благо. Ако то не кореспондира само и единствено с най-доброто няма как да се случи желаното чрез тази практика”, обясни Ани Петкова. Тя подчерта, че енергията има една насока и идва от Божестия източник с предназначение да създава живот, да се твори и оздравява. Колкото по-образован е човек, толкова по-лесно би разбрал концепцията на Рейки, изтъкна специалистката.

„Рейки не е панацея, а бонус с който човек може да направи всичко в живота си, ако желае. С моите над 160 ученици – имаме много чудеса сътворени с Рейки – поява на бебета, оздравяване от тежки болести и други”, заяви тя.

Ани Петкова обясни, че енергията тече непрекъснато в тялото ни и човек я усеща най-силно с ръцете си. Най-лесно може да да усети разликата след сеанс, ако човекът е имал болки. „Когато се положат ръцете, много бързо се повлиява болезнената симптоматика и настъпва облекчение. Лечението вече зависи от това какъв е казуса. Няма да се реши проблема само с това, налага се да потърсим първоизточника на болесста. Всяко заболяване човек сам си го причиня с начина си на живот и мислене, с изключение на генетичните болести, но тях пък чрез Рейки може да ги държим в адактивна норма”, допълни тя.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *