Три отличия за великотърновските бадминтонисти

128 юноши и девойки от Пловдив, Стара Загора, Бургас, Брезово, Нова Загора, Горна Оряховица, Севлиево, Габрово и В. Търново участваха в Зоналното първенство по бадминтон за юноши и девойки. Надпреварата в зала „Дан Колов“ в Севлиево донесе два сребърни медала за представителите на старата столица.

Взеха ги Стефан Николов, ученик в СОУ „Ем. Станев“, и Антоанета Данаилова от Езикова гимназия, състезатели на бадминтон скоуш клуб „В. Търново”.

Съотборникът им Денислав Бончев, който е за първа година в тази възраст, зае пето място на смесени двойки с Преслава Глушкова и е девети на сингъл и на двойки с Виктор Дамянов. Другият бадминтонист от В. Търново, показал добра игра, бе Франческо Котуньо, който се подреди пети на сингъл и девети на двойки с Юлиян Димитров от Бургас и на смесени двойки с Белослава Петкова. Радостин Мешеков остана на пето място на двойки със Стефан Николов и на девето с Йоана Самсарова от Брезово при смесените двойки. От девойките добре се представиха Бояна Узунова и Преслава Глушкова, завършили на пета позиция на двойки.

Междувременно на зоновото първенство за момчета и момичета до 13 години, проведено в Стара Загора, бронзов медал от великотърновци завоюва Илия Крумов на смесени двойки с Анна-Мария Иванова от Бургас. При момичетата Ралица Крумова е девета на двойки и смесени двойки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.