Търновски ученици спечелиха награда за най-добра туристическа оферта

НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБРА ТУРИСТИЧЕСКА ОФЕРТА СПЕЧЕЛИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО от Международния панаир на тренировъчните фирми „Млад предприемач“, който се проведе в Пловдив. Тази година състезанието е било под мотото „Да подадем ръка на бъдещето си!“ и в него са участвали повече от 100 учебно-тренировъчни фирми от България, Сърбия и Черна гора.

„Търново ентъртеймънтс турс” се нарича фирмата на търновските ученици, която е спечелила престижното отличие. Момчетата и момичетата, които участват в нея, са в 11 и 12 клас и учат в две специалности – „Туристическа анимация” и „Организация на туризма и свободното време”, ръководител на фирмата, която съществува в училището вече 10 г., е Галина Атанасова.

Оферта за чуждестранни гости, които пристигат в страната, за да участват в семинар, е било заданието, дадено от една от фирмите партньори на Ученическия панаир. Изрично условие в задачата е било офертата да предлага фолклорна програма.

Търновските ученици са предложили петдневна програма на чуждестранните гости, като основната атракция за тях е участието им в „Балканфолк”. Успешната презентация на офертата в края на състезанието също е донесла бонус точки на търновската фирма. Учениците са участвали и със свой щанд, на който са представили готовия си вече продукт – туристически каталог.

Гимназията по туризъм е участвала в панаира в Пловдив и с още една учебно-тренировъчна фирма – „Сладки фантазии”. В нея работят ученици от специалността „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”, а предметът на фирмата е производство на торти и сладкарски изделия.

Старопрестолната гимназия по икономика също участва в панаира с единадесетокласници от учебната фирма „Спорт Актив“ и учебна банка „Фючър банк“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *