550 кандидат-студенти се явиха на изпити във ВТУ

ПОВЕЧЕ ОТ 550 КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ СЕ ЯВИХА НА ВТОРАТА ИЗПИТНА СЕСИЯ ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”. В събота и неделя във висшето училище се проведоха тестове по български език, история на България, математика и английски език, проверка на говорните и комуникативни способности, физическо възпитание и музика. Най-много по традиция са били желаещите да проверят колко добри са по български език – 264 души.

Кандидат-студентите, които бяха рожденици в деня на изпита, на който се явяват, получиха поздравителна картичка от ректора на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов и подарък книга, написана от преподавател във Великотърновския университет.

С трите теста по български език, история и английски език, които вече са общоуниверситетски изпити, се кандидатства за повече от 40 специалности. Резултатите от тях излизат почти веднага и днес и утре могат да бъдат проверени на сайта на университета.

Следващите дати за конкурсни изпити във Великотърновския университет са на 28 и 29 май и 6 и 7 юни т.г.

Продължава и акцията „Рано рани” на Великотърновския университет, припомнят от висшето училище. Тя позволява на кандидат-студентите да си запазят място в любимата специалност. Досега това са направили 375 души. 45 дори вече са се записали. Право на това имат тези, които са завършили средно образование в предходните години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.