Вдигат първата сграда с паркоместа под нея в старо Търново

Фирма „Хит“ започна строителството на ул. „Никола Пиколо“ на триетажно панорамно заведение

 

ЗАПОЧНАХА ПЪРВОТО НОВО СТРОИТЕЛСТВО С ПОДЗЕМЕН ПАРКИНГ В СТАРАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ИНВЕСТИТОРЪТ ФИРМА „ХИТ“ ВЕЧЕ ОФОРМЯ ОСНОВИТЕ НА ТРИЕТАЖНО ПАНОРАМНО ЗАВЕДЕНИЕ, под които ще има места за автомобили. Досега в района се правеха хотели и заведения без места за паркиране, а посетителите им се оправяха сами или разчитаха на препълнените обществени паркинги. Бъдещото панорамно заведение, по което вече се работи, се намира на ул. „Никола Пиколо“ в съседство на срутилата се наскоро Къща на Кокона Анастасия.

„Комплексът е дело на екип софийски архитекти. Доста време теренът стоя празен, но не ни свърта и решихме да го реализираме. Първоначално предвиждахме офис сграда, но заради гледката, която искаме да споделяме с жителите и гостите на града, тук ще има панорамно заведение“, коментира Мариян Зеленков от фирмата собственик. Комплексът, който е над култовото някогашно заведение „Кацата“, ще има една от най-красивите и пълни панорамни гледки към трите хълма с крепости – Царевец, Трапезица и Момина крепост. Сградата ще е изпълнена с характерните за старо Търново камък и дърво и ще хармонизира с останалата архитектура. Вече се оформят основите й, които заедно с паркинга ще са вкопани в земята.

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

One thought on “Вдигат първата сграда с паркоместа под нея в старо Търново

 • 19.04.2016 в 14:37
  Permalink

  Уважаеми господа,

  Работата по строителния обект на ул. Никола Пиколо, западно от бившия хотел Рашев, предизвиква безпокойство. То е свързано с това, че се разрушава значителна част от скалния масив, върху който е улица Пандели Кисимов и жилищните сгради в съседство.

  Според нас това разрушаване намалява площта на скaлния фундамент и може да има влияние върху сеизмичната устойчивост при евентуално земетресение. Появиха се и пукнатини в горния край на уличното платно на ул. П. Кисимов.

  По повод на това искаме да поставим два въпроса:

  (1) Дали проектната документация на обекта включва геоложко проучване и доклад, направени от правоспособен и компетентен експерт и какво е заключението ?

  (2) Имаме ли качеството, определено от ЗУТ, на непосредствени съседи по отношение на обекта ?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.