Читалище „Самообразование” в Бряговица стана на 95 години

В празник за всички поколения бряговчани и гости на селото се превърна слънчевият ден, който събра мало и голямо на площада пред сградата на недоремонтираното след земетресенията през далечната вече 1986 година читалище. Песни, хора, сценки бяха достоен отчет на самодейните състави, които от три десетилетия са приютени в стаи на кметството, но не пропускат да печелят награди от близки и далечни фестивали.

Поздравителен адрес от Румен Павлов, кмет на община Стражица, прочете Савка Стоева, главен експерт „Култура” в общинската администрация. А председателят на Общинския съвет Илиян Маринов съобщи на множеството най-важната празнична новина. Вече е задвижен проектът за briagovica 1ремонта на читалищната сграда по Програмата за развитие на селските райони и е близко осъществяването на мечтата с 30-годишна давност – самодейните състави и читалищната библиотека да се завърнат в своя просторен дом. За него жителите на селото са давали мило и драго, докато го издигнат за гордост на всички преди повече от половин век. Пожелаха си вековният юбилей да стане в обновена читалищна сграда след пет години.

В програмата се включиха оркестър „Развитие” с ръководител Атанас Костов и други гостуващи състави от Стражица на връщане от успешно участие във фолклорен фестивал в Севлиево.

Николай ХРИСТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *