37-годишният Огнян Стоянов пое БСП в Горна Оряховица

37-ГОДИШНИЯТ ИКОНОМИСТ ОГНЯН СТОЯНОВ БЕ ИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ГОРНООРЯХОВСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ на отчетно-изборна общинска конференция.

Младият председател членува в БСП повече от 15 години. Той е член на Общинския партиен съвет, член на Изпълнителното бюро на местната организация и член на Областния съвет на БСП от 2011 г. Създател е и пръв председател на Младежкото обединение на БСП в железничарския град. Стоянов е общински съветник четвърти мандат и ръководител-сектор в един от банковите клонове във Велико Търново. Завършил е Стопанската академия “Д. А. Ценов” гр. Свищов, специалност „Икономика и управление на индустрията”, и магистратура “Счетоводство на предприятието” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

„От днес общинската организация започва подготовка на БСП за следващите местни избори. Ние имахме традиции в Горна Оряховица, която се смяташе за червена крепост. Направихме три поредни загуби. Амбициран съм да върна БСП в позиция на първа политическа сила“, каза Стоянов пред делегатите.

Конференцията реши още съставът на новия Общински съвет да бъде от 21 души. Той ще бъде избран на следващото заседание в края на седмицата. За членове на Националния съвет на БСП бяха предложени инж. Георги Рачев и Мариана Бояджиева, а за председател горнооряховските социалисти номинираха седем социалисти. Това са Михаил Миков, Корнелия Нинова, Илияна Йотова, Янаки Стоилов, Костадин Паскалев, Красимир Янков и Георги Пирински. Местната структура ще има свои петима делегати на 49-ия конгрес на червената партия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.