В гимназията по туризъм откриха стенопис на младата художничка Йоана Димова

МЛАДАТА ХУДОЖНИЧКА ЙОАНА ДИМОВА ПОДАРИ СВОЙ СТЕНОПИС НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Творбата на студентката от Великотърновския университет беше открита официално миналия ден.

Голямата рисунка се нарича „Намери себе си“ и украсява фоайето на третия етаж в училище. Паното беше представено от доц. Владимир Аврамов, зам.-декан на Факултета по изобразително изкуство във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, където учи Йоана.

Стенописът е около 7 кв. м и е първата толкова голяма рисунка, която украсява стена в училището. От началото на учебната година е започнала да работи по проекта си Йоана. Творбата е нейната дипломна работа, която е реализирала под ръководството на проф. Олег Гочев. Сега студентката продължава образованието си в магистърска степен, а неин водещ преподавател е доц. Борис Желев.

Рул на кораб стои в центъра на паното и посланието, което младата художничка е вплела, е всеки да държи здраво кормилото на собствената си съдба и да не спира да пътешества вътре в себе си. Освен че е рисувала, Йоана е допълнила картината си с философски мисли и стихове.

Веднага след официалното откриване на паното в училището се проведе и презентация на ученици от 8 и 9 клас, посветена на Априлското въстание.

2 thoughts on “В гимназията по туризъм откриха стенопис на младата художничка Йоана Димова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *