Еленчани нанесоха втора пролетна загуба на лидера

„Янтра” – „Чумерна”1:4

 

В Златарица се игра срещата, в която символични домакини бяха футболистите от Полски Тръмбеш. Причината е, че през есента еленчани само гостуваха, а сега приемат другите отбори, но на стадиона в Златарица.

Мачът тръгна отлично за „Чумерна”, като Борис Чакъров посрещна отбита топка и я заби в долния десен ъгъл на Станимир Палев за 0:1 в 7-ата минута. В 16-ата Тихомир Антонов се пребори за топката и подаде на Калин Иванов, който от упор изравни 1:1. Пак той можеше да даде аванс на „Янтра”, но не улучи празната врата от два-три метра.

Триходова комбинация между Марин Бешев, Георги Донев и Мехмед Мустафов бе завършена от последния с точен изстрел за 1:2 в 41-вата минута. В самия край на полувремето Петър Димитров бе фаулиран от Станимир Палев в наказателното поле и реферът Никола Атанасов отсъди дузпа. От бялата точка Георги Донев бе прецизен – и 1:3.

48-ата минута окончателно уби интригата в срещата. Цветомир Ганчев опита да избие топката, но улучи в главата Петър Димитров – и 1:4.

Тръмбешчани не се предадоха и опитаха да се върнат в мача, но вратарят на „Чумерна” Аспарух Ангелов отби опасен удар на Калоян Илиев в 66-ата минута, а добавката на Ганчев срещна тяло на бранител.

Загубата е втора през пролетта за лидерите в класирането от Полски Тръмбеш, след като на старта паднаха в Ресен. Отборът на „Янтра” остава на върха с две точки аванс пред ресенци и три пред “Лато” (Алеково), но преследвачите им са с мач по-малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.