Три похода и много награди в пролетния дял на кампанията „Движи се и победи”

Разнообразни игри, спортен риболов, планинско колоездене са сред атракциите за участниците

 

С три похода и много награди започва пролетният дял на общоградската кампания „Движи се и победи” във Велико Търново, която се провежда под патронажа на председателя на Общинския съвет. Още тази събота (23 април) ще се състои първият етап – туристически преход до хижа „Божур”. Походът ще започне от кв. „Асенов”, в района на разклона за жп спирка „Трапезица”. Пътеките по маршрута са маркирани, осигурени са и водачи на групите от туристи.

Вторият етап е насрочен за 15 май (неделя) и включва поход от Велико Търново до Преображенския манастир. Финалът на пролетния дял е на 28 май (събота) с разходка от старопрестолния град до крайградската паркова зона Ксилифор.

15 награди очакват включилите се в кампанията. Голямата награда е планински велосипед, за който ще се надпреварват участващите в трите туристически похода. Пет са отличията за отделните възрастови групи. Подготвени са четири специални награди – за най-малък и най-възрастен участник, за семейство и за пълнолетен непушач. Специален плакет от председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов е отреден за най-масово участие на училище. Награди са осигурени също от Общински комитет „Васил Левски”, Министерството на младежта и спорта и Младежкия дом.

Разнообразни са и съпътстващите събития към пролетния дял на кампанията „Движи се и победи”. Тест със специални очила ще пресъздаде усещанията на човек, който е под въздействието на алкохол или наркотици. Щафетно бягане, плажен волейбол, бадминтон, планинско колоездене, дълъг скок, спортен риболов, турнир по шахмат и други надпревари са подготвени за участниците в третия етап от кампанията.

Кампанията „Движи се и победи” е съвместна инициатива на Община Велико Търново, Великотърновския общински съвет, туристическо дружество „Трапезица – 1902”, РЗИ, комитет „Васил Левски” и Младежки дом. Партньор е Министерството на младежта и спорта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *