64 четения

Свищовлия сезира данъчните власти за неплатени налози от 150 000 лв. от бизнесмен

Тодор Боблея: „Плащам колкото мога, защото в града икономиката е срината“

 

НАЗОВАЛ СЕБЕ СИ БУДЕН ЖИТЕЛ НА СВИЩОВ Е ИЗПРАТИЛ ПИСМА ДО ДИРЕКЦИЯ „МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ“ в крайдунавския град и до Териториална дирекция на НАП във Велико Търново, както и до различни медии, в които алармира за неплатени крупни налози в размер на 150 000 лв. от местен бизнесмен. Сигналът е подписан от Красимир Маринов и е срещу Тодор Тодоров, по-известен като Бобслея, защото е участвал в Зимните олимпийски игри през 1988 г. в Калгари в тази дисциплина.

„С настоящото писмо бих желал да Ви информирам за корупционните практики в Община Свищов, които са се случвали в продължение на години и продължават да се случват и до този момент. Става въпрос за лице, което е активист на управляващата партия ГЕРБ в града, стопанисващо търговски обекти в центъра. От 2011 до 2016 година е „позабравил“ да си внесе данъците към Община Свищов, възлизащи в размер на над 150 000 лв., а към момента вероятно и повече“, пише в сигнала на Маринов.

В него той уточнява, че Тодоров е действащ управител на фирма ЕТ „Деница – Тодор Тодоров“ и стопанисва заведенията „Джубокс“ и „Калгари“ в Свищов.

„Надявам се, че с настоящия сигнал редовните данъкоплатци в община Свищов ще станат с един повече и „недосегаемите“ с един по-малко“, казва в заключение Красимир Маринов, който е посочил ЕГН, което обаче не съществува.

„…Това е дело на мои конкуренти. Наистина имам задължения към данъчните власти, но те са далеч по-малка сума от посочената. Това се дължи на лошия икономически климат и отлива на студенти. Икономическото ниво на града е под равнището на река Дунав. Плащам колкото мога и данъчните знаят това. Стопанската академия е съсипана и сега приемът редовно е само на 40 студенти“, коментира Тодор Тодоров, който се гордее със своя прякор.

Той изтъкна, че е в реалния бизнес, изплаща кредити и погасява на вноски дължимите данъци. Каза още, че е едноличен търговец от 1989 г. и работи с кредити, но никога не е източвал ДДС. Според него писмото за корупция е дело на конкуренти в бранша, срещу които той самият написал жалба за незаконно строителство и те сега си отмъщавали по този начин. Бобслея казва още, че никога не е бил член или активист от ГЕРБ, както пише в сигнала срещу него.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!