15 състава участваха в общинския празник за народни танци

ИНТЕРНАЦИОНАЛНАТА ГРУПА ЗА НАРОДНИ ТАНЦИ „РАДОМИРА ИНТЕРНЕШЪНЪЛ“ ОТ ЦЕРОВА КОРИЯ ВЗРИВИ ПУБЛИКАТА по време на концерта от Общинския празник на народното танцово изкуство миналата вечер в Общинския детски комплекс във Велико Търново. Танцьори от Великобритания, Полша, Украйна, Холандия и България участват в колектива, който се представи редом с още 14 формации от цялата община.

В 24-тото издание на празника дебютанти бяха малките танцьори на фолклорната танцова школа „Търновска царица“ с ръководител Георги Радев. Хореографът вече няколко месеца работи с малчуганите от ОУ „Димитър Благоев“ в старата столица и миналата вечер беше тяхното първо участие в общинския фестивал.

Колективи от Пчелище, Хотница, Шемшево, Самоводене, както и двата детски танцови състава на старата столица – „Българче“ и „Търновче“, също танцуваха на сцената на Обединения детски комплекс. Танцьорите от Ресен показаха най-традиционното хоро, което е и запазената марка на селото и на състава – „Ресенски япрак”. На това хоро е кръстена и самата група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *