12 четения

Без злато за катерачите от Държавното първенство по катерене за подрастващи

Пет сребърни и осем бронзови медала донесоха състезателите от региона от Държавното първенство по спортно катерене за подрастващи. Надпреварата в дисциплините скорост и трудност се проведе в базата на НСА в София, събирайки 133 деца от 11 клуба.

При девойки 18 – 19 г. Елена Милева от великотърновския клуб „Трапезица 1957“ стана двукратна вицешампионка. Съотборничката й Антонина Иванова се окичи с два бронзови медала. В същата възраст при младежите два сребърни медала завоюва Тодор Шарков от „Еделвайс 74“ (Килифарево), Йовко Спасов от „Чумерна“ (Елена) е с бронзови отличия на трудност и скорост. При юноши 16 – 17 г. Преслав Пенев „Трапезица 57“ е трети на трудност и пети на скорост. Съотборникът му Никола Христов е четвърти на скорост и шести на трудност. При девойките Лилия Иванова „Трапезица 57“ записа две седми места. Във възрастова група момичета 14 – 15 г. Ани Трендафилова „Трапезица 57“ взе бронз на трудност и е пета на скорост, съотборничката й Ивана Евтимова е четвърта на скорост и пета на трудност. При момчетата Иван Димитров от „Чумерна“ (Елена) е четвърти на скорост и пети на трудност.

Йоан Михайлов от „Трапезица 57“ завоюва бронз на трудност при момчета 12 – 13 г., съотборничката му Ниа Недялкова е пета при момичетата. Никол Крушкова от клуба в Килифарево стана вицешампион на скорост и е трета на трудност при момичета 10 – 11 г. Съекипничката й Бетина Колева е пета и седма в двете дисциплини. При най-малките момчета до 7 г. Борис Шомов от В. Търново записа две пети места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!