Две късметлийки от региона прибраха крупни суми от хазартни игри

Търновка и горнооряховчанка се оказаха галеници на съдбата, тъй като в края на миналата седмицата спечелиха крупни суми от двете най-популярни хазартни игри в България. Само за няколко минути те прибраха четирицифрени суми.

30-годишната Йоана-Марея Йовчева от Велко Търново спечели 36 200 лева от телевизионното предаване „Лотария България“. В национален ефир тя заяви, че ще използва парите за екскурзия до Нова Зеландия. „Определено съм късметлийка! Много съм горда от печалбата си, защото ще я поделя и с публиката от сектора ми. Така ще зарадвам още 14 човека“, сподели щастливата търновка. Тя успя да стигне до студиото на „Лотария България” благодарение на билет „Bingo милиони”.

15 000 лева пък си извоюва Нели Николова от Горна Оряховица от предаването на „Националната лотария” в събота вечерта. 45-годишната жена работи в системата на БДЖ и бе в студиото на предаването заедно със съпруга си, двете си дъщери и майка си – ясновидката Соня, добре известна в региона. Нели бе изтеглена да се състезава в играта „Сейфовете“, където спечели 15 000 лева. Майка й я съветваше през цялото време кой сейф да избере. Във втората част на играта обаче Нели реши да не търси наставления от нея и не успя да утрои сумата. 45-годишната жена заяви, че ще използва печалбата за екскурзии.

Това не са първите късметлии от региона, спечелили големи награди от двете предавания. През лятото кметицата на село Сломер подкара чисто нов автомобил от „Националната лотария”, а 18-годишен ученик забогатя със 100 000 лева от билетче за 2 лева.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

4 thoughts on “Две късметлийки от региона прибраха крупни суми от хазартни игри

 • 25.04.2016 в 17:11
  Permalink

  То това не е за хвалба,то е за сълзи!Докараха хората до там,че деца да отделят от закуската си,пенсионери от мизерните си пенсийки,а хората да разчитат на това,като последна надежда за нещо хубаво в скапания им живот.

  Отговор
 • 29.04.2016 в 0:41
  Permalink

  Да бяха мъдри да инвестират късметлийските суми, с оглед да подсигурят финансово бъдещето си, вместо да ги ошушкат до стотинка, инвестирайки единствено или предимствено в РАЗХОДИ ЗА ЕМОЦИИ. ..?!? ДА АМА НЕ.. . Минке, „Днешната стойност на парите е много по-важна от бъдещата..“ ОК! ДА видим докъде ще доведат липсата на финансова култура – по-страшно! – финансова нищета, придружена с безхаберие и нежелание за елементарна просветеност, по повод необходимостта от лично финансово планиране и най-вече дисциплинирано бюджетиране и заделяне/спестяване, оглед защита на бъдещите лични финансови цели – напр. Пенсионирането ни, буферен капитал за здраве, средства за образование на наследниците ни. .. Хей, ‘Ора, Тези Паразитни мисли да оценявате по-високо днешните пари и *стратегическо финансово БЕЗХАБЕРИЕ* – при всички случаи – ЩЕ рефлектират в жестоки по мащаб и смисъл финансови последици, които ще са си също!!! за вас ЛИЧНО, неграмотни финансово Българи.
  Ще бленувате и за резен хляб, мнозинството от вас, които не вземате мерки да пестите за бъдещи периоди, за да допълвате критично ниската си очаквана от Държавата пенсия, която ще ви се „полага“ от НОИ и УПФ – недостатъчна да ви замести и 30% от сег.ви осигурителен доход !!!! ‘щот с по 150-200 лв/м (по днешна покупателна стойност на лева), парите няма да ви стигат за тока за осветление и водата за пиене.. . Факт, к.ще ви се отрази хипер, мега фатално след време! Ще има измрели от глад, студ, болести.. . мизерия в пенсионна възраст, и Държавата няма да е виновна за това! А вашите предразсъдици и спънатия ви мозък да разсъждавате трезво – т.е. реалистично!
  Екскурзии.. .Да! Супер – „Гъз Път да види..“. а после..КОГАТО.. . да ядете тухлите, в които живее.те ?!
  ПАРАДОКСЪТ В БЪЛГАРСКОТО ПРОСТРАНСТВО в Сегашно! Време – БЕЗОТГОВОРНОСТ КЪМ СЕБЕ СИ И БЛИЗКИТЕ – доказателство – поредното, че Българинът няма хабер – и мисъл не му протича във вярната посока – ЧЕ ще му е нужна финансова подсигуреност на разходите за живот в годините след пенсионирането си, още по-малко го вълнува факта,че средата, в която живеем е ултра Рискова!!!??
  Ще си направи застраховка КАСКО за Имота, за Колата.. А за КАСКО *ЖИВОТ И ЗДРАВЕ* – НЕ БИ! ??!! ЗАЩИТА СТАНДАРТА МУ НА ЖИВОТ ИЛИ ОСИГУРЯВАНЕ НА ФИНАНСОВА СИГУРНОСТ ПРИ /ВСЛЕДСТВИЕ НА НЕБЛАГОПРИЯТНИ СЪБИТИЯ, СВЪРЗАНИ СЪС ЗЛОПОЛУКА И/ИЛИ БОЛЕСТ – не СА ПРИОРИТЕТ, за който да се заМИСЛИ!
  ЛУДОСТ Е, когато се тревожим за Неща, които знаем, че неБива!
  НО И КОГАТО СИ ДАДЕМ СМЕТКА ЗА ПРОПУСКА ИЛИ ГРЕШКАТА – ВИНАГИ Е ТВЪРДЕ КЪСНО!
  ДАЛИ.. . 🙂

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.