14-годишните момчета на ХК „Локомотив” втори в зона „Мизия”

Три победи записаха 14-годишните момчета на ХК „Локомотив” (Г. Оряховица) по време на зоналния финал на регион „Мизия”. Надпреварата се проведе в спортната зала на плевенското село Българене с участието на ХК „Шугър” (Плевен), ХК „Павликени” (Павликени), ХК „Левски” (Левски) и младите “железничари”.

В първия мач, изпълнен с много динамика и единоборства, младите горнооряховски надежди пречупиха връстниците си от Павликени с 19:16 (8:7). Вторият мач срещу домакините от Левски се превърна в дербито на турнира, като локомотивци отбелязаха победен гол в самия край на мача за 13:12, а третата среща с „Шугър” взеха с 19:7 (9:2).

Въпреки трите победи „Локо” остана на второ място в зоната и ще играе квалификация за класиране в основната схема на държавния финал в Добрич. Отборът на треньорския тандем Галин Караджов и Йордан Димитров бе в състав: П. Павлов, Н. Гавраилов, Н. Генов, Л. Иванов, Т. Иванов, В. Василев, Ст. Савов, Р. Александров, Т. Николов, Г. Кръстев и П. Борисов. Павел Павлов беше избран за най-добър вратар на зоната.

Междувременно юношите до 19 години на ХК „Локомотив“ влязоха във финалната четворка на държавното първенство по хандбал, проведено в зала „Младост“ в Бургас. В предварителната група горнооряховските хандбалисти се наложиха над връстниците си от „Асти 91“ (Хасково) с 27:19 (15:7) и над „Интер“ (Благоевград) с 20:15 (6:8) и загубиха от „Спартак“ (Варна) с 23:32 (11:16). Резултатите им отредиха второ място в групата и класиране на полуфинал, където съперник на горнооряховчани бе тимът на „Фрегата“ (Бургас). Вчера бяха излъчени призьорите в шампионата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.