Пет балкански титли за двама плувци на „Етър 2000“

Трикратен балкански шампион стана великотърновката Бояна Томова на първенството по плуване за девойки и младежи до 18 години. Тя и съотборникът й в КПС „Етър 2000“ бяха част от националния тим на страната и са с най-голям принос за силното представянето на нашите.

В гръцкия град Волос възпитаничката на Роза Георгиева завоюва златото и в трите дисциплини, в които участва – на 50, 100 и 200 метра гръб.

Бояна взе и бронзов медал на 4 х 100 метра смесена щафета, където плува на първи пост. Тя участва в още две щафети, като на 4 х 100 м свободен стил България е четвърта, а на 4 х 200 м свободен стил е на пето място.

Два златни медала спечели Любомир Епитропов, побеждавайки на 100 и на 200 метра бруст, а на 50 метра в същия стил е трети. Великотърновецът бе най-добре представилият се от българските младежи. В смесената щафета 4 х 100 м той плува на втори пост, а тимът ни взе бронзовите медали.

В крайното класиране България е на пето място след Гърция, Турция, Румъния и Сърбия.

Междувременно друг състезател на треньорката Роза Георгиева – Илина Йозова, взе участие в международен турнир „Неовия Гран при”, който се проведе паралелно в Солун. В традиционните си дисциплини Илина взе злато на 100 м бруст, сребро на 200 м бруст, а на 50 м бруст се нареди на четвърто място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *