Оставиха в ареста удушвача на ученичката

Окръжният съд гледа вчера при закрити врата мярката за неотклонение на обвинения в убийството на непълнолетната ученичка. Искането направили прокурорът Илиян Благоев и служебният адвокат на арестанта Росен Илиев.

Студентът по икономика във ВТУ Венцислав Атанасов научил за реална изневяра на приятелката си Десислава Ганева във фаталната вечер 25 април. После му „паднало пердето“, взел ластик и удушил момичето, научи „Борба“ вчера.

16-годишната ученичка започнала да си сменя ПИН кодовете през последните месеци, защото не издържала на ревността на Венци, и често говорела за раздяла, както и в нощта преди убийството, два часа след което Венцислав се предаде сам на полицията.

Н. ГЕОРГИЕВА


 

Деси и Венци в нейната страница във Фейсбук
Деси и Венци в нейната страница във Фейсбук
Студент удуши в Правда 16-годишната си приятелка от ревност и се предаде

Публикувана на: 27.04.2016г.

Венцислав щял да отива в Англия на гурбет, Десислава е участник в движението „С вяра в доброто“ от Горна Оряховица

 

22-ГОДИШЕН СТУДЕНТ ПОСЛЕДНА ГОДИНА ПО ИКОНОМИКА ВЪВ ВТУ УДУШИ 16-ГОДИШНАТА СИ ПРИЯТЕЛКА С ВЪЖЕ ОТ ПАРЦАЛ И ЛАСТИК в село Правда и после се предаде на полицията. Зловещото престъпление е извършено в леглото в къщата на бабата и дядото на момичето, които не са сред живите. Венцислав Асенов страдал от болезнена ревност към Десислава Ганева, ученичка в гимназия „Атанас Буров“ и активист от движението „С вяра в доброто“.

За кървавата драма брифинг дадоха вчера в Областната полиция окръжният прокурор Емил Денев, директорът старши комисар Димитър Машов и главният дознател Владимир Шомов. Прокуратурата е задържала извършителя за 72 часа и днес ще иска от Окръжния съд постоянен арест, каза окръжният прокурор и подчерта, че за трагедията е образувано незабавно досъдебно производство. Събирали се доказателства и се разпитвали свидетели, макар извършителят да си бил признал, след като в 2,35 часа миналата нощ се предал в полицията в Горна Оряховица.

 

Къщата, където се е разиграла трагедията
Къщата, където се е разиграла трагедията

ПРОЩАЛНА ВЕЧЕР С ФАТАЛЕН КРАЙ ПРЕДИ ГУРБЕТ В АНГЛИЯ

 

ДВАМАТА ВЛЮБЕНИ СИ НАПРАВИЛИ ВЕЧЕРЯ В ПРАЗНАТА СЕЛСКА КЪЩА В ПРАВДА, защото Венцислав щял тези дни да отива на гурбет в Англия с приятели. Той работел и като общ работник в строителна фирма в Горна Оряховица, за да може да учи във ВТУ. Няма нито една криминална проява до момента. Деси била любовта на живота му и първата му сериозна връзка, а вероятно и за нея, защото в профила си във Фейсбук момичето има само снимки с Венци. Той обаче страдал от болезнена ревност и ходел на психолог заради това. Не се били виждали известно време, вероятно по препоръка на психолога.

ВЕЧЕРТА В ПОНЕДЕЛНИК ЗАПОЧНАЛА КРОТКО И БЕЗ АГРЕСИЯ. Според разследващите точно тогава нямало и конкретна причина за проява на ревност. Двамата си купили бутилка вино и няколко бири. Според старши комисар Машов, след като момчето се предало, е направен тест за алкохол, който показал 0,96 промила. Това означава, че Венцислав е изпил бутилка вино и може би една бира.

РЕВНОСТТА НА ПРИЗНАЛИЯ СЕ ЗА УБИЕЦ БИЛА ЗАРАДИ МЪЖ ОТ ЗЛАТАРИЦА, с когото Деси се запознала във Фейсбук. Той ходел често на работа в Холандия. Двамата се били виждали няколко пъти и били само приятели, но студентът не спирал да ревнува. Родителите на Деси и Венци се познавали, всички били от Горна Оряховица, където всъщност живеели и двамата от кървавата трагедия. Според разследващи семейството на момичето разчитало на Венци и му се доверявало.

 

Полиция и прокуратура бяха потресени от драмата на вчерашния брифинг
Полиция и прокуратура бяха потресени от драмата на вчерашния брифинг

ДОБРИНИТЕ НА ДЕСИ ГАНЕВА

 

16-ГОДИШНОТО МОМИЧЕ Е СРЕД НАЙ-МЛАДИТЕ УЧАСТНИЦИ В СДРУЖЕНИЕТО ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА „С вяра в доброто“, което от години се занимава с благотворителност. Тази вечер ще се проведе благотворителният концерт „Приятели в помощ на Ради“ на Летния театър във В. Търново, което е последното съобщение на стената на Деси във Фейсбук. През миналата есен доброволците от горнооряховското сдружение за трета поредна година стартираха инициатива за набиране на учебни помагала и пособия за деца от социално слаби семейства. За първа година обаче в кампанията се събираха и учебници.

„Решихме да приемаме учебници от 8 до 11 клас, тъй като за началния курс са безплатни, а тези се заплащат. Нека да не са окъсани и много надраскани, но примерно, ако са решени задачите по математика, не е такъв голям проблем“, каза тогава Деси Ганева, член на сдружението, под чието ръководство премина тази инициатива…

Нели СУКОВА


 

Зловещо убийство от ревност в Правда !

Публикувана на: 26.04.2016г.

Гадже удуши 16-годишната си приятелка в леглото

Зловещо убийство от ревност е извършено около полунощ в горнооряховското село Правда. 22-годишен е удушил от ревност 16-годишната си приятелка! Зверството е извършено в леглото със завивка. Венцислав и Десислава имали връзка от 1 година.

Момичето било ученичка в елитна гимназия в Горна Оряховица, но рядко ходело на училище. Преди връзката с мъжа имала друго гадже, от което Венцислав ревнувал. Във фаталната вечер извършителят на убийството пил няколко чаши вино и двамата се скарали заради старата връзка. Венцислав е задържан около 1,30 часа тази нощ в Горна Оряховица, където живеел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *