15 четения

Танцова двойка на „Фиеста“ триумфира за Купа България

Злато от турнира за Купа България завоюваха танцьорите на „Фиеста“. Надпреварата бе в Плевен в спортна зала „Спартак“, където деветчленна съдийска бригада оценяваше спортното майсторство на състезателите.

В категорията юноши младша възраст, латиноамерикански танци, представителите на клуб „Фиеста“ – Борис Борисов и Преслава Димкова, безапелационно спечелиха купата и златните медали.

С безупречна техника, ритмичност и презентация те успяха да стъпят на най-високото стъпало на почетната стълбичка, като оставиха след себе си представителите на „Кристал“ (Варна) и „Ксани денс“ (В. Търново).

С тази победа и със златните си медали от международния турнир по танци във Варна, провел се преди две седмици, Борис и Преслава показаха, че са най-добрата българска танцова двойка при юноши младша възраст в латиноамериканските танци, информира треньорката Таня Шуманова.

Борис е на 12 години, ученик е в СОУ „В. Грънчаров“ (Г. Оряховица). 11-годишната Преслава е ученичка във великотърновското ОУ „Б. Киро“, двамата танцуват заедно от 5 години и са носители на много купи и медали от национални и международни турнири.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!