Англичанинът убиец зарязал съпругата си и двете си дъщери

РАЗКРИТИЯ НА АНГЛИЙСКАТА ПРЕСА


Англичанинът Лий Шипстоун, който уби сънародничката си Норма Кристин Симпсън, е зарязал британската си съпруга с двете им деца. Това съобщава английското издание „The Sun”. Пред изданието бившата съпруга на убиеца Манди разказва, че двамата били женени четири години и имали две дъщери. По онова време Лий работел като елтехник. През 1998 г. обаче той зарязал семейството си, без да се обади и без да плаща издръжка на децата си, и оттогава Манди не знаела нищо за него. От общи приятели чувала, че съпругът й работил като автобусен шофьор, а след това продавал камиони. Бизнесът му обаче не вървял и той се преместил да живее в Португалия, а оттам дошъл в България и си купил къща в село Раданово.

В свое разследване английското издание разказва в подробности и за извършеното от Лий Шипстоун престъпление. Мъжът беше арестуван и е обвинен за извършване на предумишлено убийство на своята сънародничка – пенсионираната стюардеса Норма.

68-годишната жена изчезна от дома си в Раданово и тялото й беше открито седмица по-късно на брега на река Янтра, натъпкано в чувал. Пред разследващите арестуваният Лий признал, че той е извършил убийството, за да открадне от съседката си изтеглените малко по-рано 1100 британски паунда. Според английските журналисти обаче версията за грабежа била отхвърлена от полицията, тъй като парите на жертвата били открити непокътнати в дома й. Убийството Шипстоун извършил в своя дом, където жертвата му била на гости. Килърът първо душил сънародничката си, а след това я довършил с чук. По това време българската съпруга на убиеца Деница била на круиз в чужбина. Английското издание цитира и българския адвокат на Шипстоун, според когото по време на извършване на убийството подзащитният му не е бил пиян или дрогиран.

Иван ПЪРВАНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.