12 четения

Хеттрик на Здравко Малешков за резултатна победа на еленчани

„Левски 1986” – „Чумерна” 2:6

 

На стадиона в Златарица футболистите от Елена постигнаха впечатляваща победа срещу стражичани, които явно изживяват криза. Още във 2-рата минута Мехмед Мустафов надигра пазачите си и подаде на Здравко Малешков за 1:0. Четири по-късно Георги Донев намери от фал напокрития Малешков и той вдигна на 2:0. Вратарят на гостите Ивелин Пройнов не се намеси добре в 20-ата минута при центриране почти от ъгловото флагче на Мустафов и трябваше за трети път да вади топката от мрежата си. Устремът на „Чумерна” продължи и след четвърт час игра Георги Донев вдигна на 4:0. При този резултат дойде почивката, а до нея стражичани се задоволиха само с един удар на Йордан Ненков над вратата на еленчани.

Самостоятелен рейд на Мустафов, преминал трима съперници, завърши с пас от аутлинията назад към Малешков, който се разписа за 5:0 и стигна до хеттрик. Шестия гол във вратата на „Левски 1986” заби Недко Стефанов в 80-ата минута.

Междувременно гостите останаха с десет души заради контузия на Георги Цветанов и къса резервна скамейка, но успяха да върнат два гола. В 83-тата минута Йордан Ненков напредна при неуспешен опит за изкуствена засада и намали на 1:6. След непряк свободен удар в 90-ата минута пък рожденикът Тони Аврамов игра последен с топката – и 2:6.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!