12 четения

На „Ивайло“ гостите се отърваха с минимума

„Етър ВТ“ – „Бдин“ 6:0

 

Още във 2-рата минута Петър Димитров нахлу в наказателното поле на гостите и беше съборен, а главният съдия Павел Мичев отсъди дузпа, превърната в гол от потърпевшия. 120 секунди по-късно Димитров отново направи рейд в наказателното поле на съперника и стреля. Вратарят на видинчани парира шута му, но при добавката на Радослав Байчев трябваше за втори път да извади топката от мрежата си.

Устремът на домакините продължи и в 15-ата минута Джихат Кямил изведе Стефан Христов за 3:0. Само секунди по-рано Христов имаше друг добър шанс да се разпише, но стражът на „Бдин“ спаси. В 29-ата минута левият стълб помогна на гостите след удар на Кямил. Десет по-късно стражът на видинчани изнесе несполучливо топката, тя попадна в Стефан Христов, който я насочи в опразнената врата за 4:0. До почивката красив прехвърлящ удар на Петър Димитров мина до гредата, но предизвика овациите на публиката, а нов изстрел на Кямил бе отбит от вратаря.

В 53-тата минута Мартин Николов за-върши пробив отляво с отсечен изстрел за пето попадение за „виолетовите“, а малко след това Явор Генчев с мощен шут нацели сглобката на гредите. В 65-ата минута „Бдин“ остана с десет души заради липсата на резерва, която да замени контузил се състезател. След още седем минути Петър Димитров намери Явор Генчев и той технично покачи на 6:0. До края нови удари на Димитров и Байчев по чудо не влязоха, а красивите атаки и настроението в играта на „виолетовите“ накараха публиката да скандира „Феро Спасов, Феро Спасов“ и след мача да изпрати футболистите с горещи овации.

С намесите си след почивката вратарят на видинчани Станислав Димитров предотврати още няколко попадения и е с основна заслуга разгромът да не е по-тежък за тима му.

„Етър ВТ“: Михайлов, Анев (58 Бенков), Николов, Минков (46 Русев), Скерлев, Кямил (46 Яв. Генчев), Кирилов, Трифонов, Байчев, Христов, Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *