9 четения

Велико Търново отбеляза Деня на Европа с парад на знамената

„ГОРДЕЯ СЕ С ФАКТА, ЧЕ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЕ ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ГРАД, КОЙТО ПРЕДИ 19 ГОДИНИ ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО ДЕНЯ НА ЕВРОПА.“

Това каза в празничното си слово по повод Деня на Европа вчера кметът на старата столица Даниел Панов.

„Днес се обръщам към младите хора и ги призовавам да вярват в европейските идеи и ценности, да учат и обменят опит със своите връстници от Стария континент, но и да пазят българската идентичност. Европа има нужда от автентична, горда, независима и достойна България в семейството на европейските страни и народи. Не позволявайте омразата и страхът да се настанят в душите ви. Бъдете горди великотърновци, достойни българи и европейци”, препоръча кметът на старата столица.

den evropa 1Преди това на тържествена церемония пред сградата на Община Велико Търново под звуците на химните на България, Европейския съюз и болярския град бяха издигнати ритуално знамената.

Празникът започна с парад на знамената на държавите членки и шествие по главната улица, в което участваха малчуганите от детските градини. След словото на Даниел Панов последваха изпълнения на деца от градините „Соня“ и „Здравец“ и игри и забавления на деца от всички търновски забавачки в парк „Марно поле“.

Програмата за Деня на Европа бе организирана от Община Велико Търново и Европейския център.

Елена ЧАМУРКОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *