72 четения

Илиян Илиев пое пожарната в П. Тръмбеш, Стефан Личев оглави спецотряда в Г. Оряховица

Илиян Илиев е новият началник на пожарната в Полски Тръмбеш и пое поста на 3 май. Досега той ръководеше спецотряда в Горна Оряховица. На негово място пък е назначен Стефан Личев, който досега бе в оперативния център на областната пожарна. И двамата са инженери, и двамата са на 35 години и вече са главни инспектори на новите длъжности.

Илиян Илиев е от Масларево и най-после сбъдва мечтата си да ръководи противопожарната служба в общината, където е роден. Той е завършил академията на МВР, бил е пожарникар, после е бил в оперативния център и през м.г. стана шеф на сектор „Специални оперативни дейности“ в Горна Оряховица, което е новото име на спасителния отряд и вече съкратено му казват СОД. „Ще се справя, защото, честно казано, от години си мечтая за такава служба“, сподели главен инспектор инж. Илиян Илиев вчера.

Нова ще бъде и работата за Стефан Личев. Идеята е формированието в Горна Оряховица да стане мегаотряд с ресурси за защита при бедствия и аварии за 8 области, за което вече има готов проект.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!