Месец на испаноезичната култура започна във В. Търново

Месец на испаноезичната култура и българо-испанските отношения започна във Велико Търново през почивните дни. Съвместният проект на института „Сервантес”, клуба за социални и културни инициативи „ТАМ” и VT Events започна със среща с графити художници от испанския град Барселона и български райтъри, които застанаха пред търновска публика и разказаха за предизвикателствата в своята професия. За тенденциите в стрийт арт изкуството в Испания и България, за позволеното и забраненото от закона рисуване в градска среда, за истински добрите райтъри и големите поръчки говориха българските и испанските участници.

Първият реализиран проект по тази инициатива в градска среда е изрисуваната с графити изоставена постройка на жп гарата във Велико Търново от артистичната група Sunshiners. Художествената творба е наречена „Пътуване чрез въображението” и в нея са вплетени образи основно в червено-жълти цветове, които символизират духа и природата на Испания.

Sunshiners са познати на търновци с голяма част от провокативните графити рисунки, които в последните години внесоха колорит в градската среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *