Правят нов паркинг в центъра на Велико Търново

65 автомобила ще могат да спират платено в Старото военно училище

 

СТАРОТО ВОЕННО УЧИЛИЩЕ СТАВА ОГРОМЕН ПАРКИНГ, В КОЙТО ЩЕ СЕ СПИРА СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ, А АВТОМОБИЛИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА ОСТАВАТ МАКСИМУМ 3 ЧАСА. Реализацията на проекта започва тази седмица. На западния вход на бившето Старо военно училище се оформя контролно-пропускателен пункт с бариера. През него ще могат да влизат с колите си единствено служители на Областна администрация, НАП, ВТУ и Административния съд. Оттук ще минават и всички желаещи да паркират на регламентираните места, информира шефът на общинската фирма „Организация на движението, паркинги и гаражи“ Иван Ламбов. Той допълни, че част от територията ще бъде асфалтирана, а бордюрите към зелените площи, които в момента се ползват нерегламентирано за спиране, ще се оправят. Проектът предвижда да се запази зоната с ведомствени паркоместа на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Ведомствен паркинг е предвиден и в района на Областната управа, Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите и Административния съд. Присъствието в тях ще се доказва със служебни карти.

МЕЖДУ ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ И ВТУ ПЪК СЕ ПРАВИ ПЛАЦ, РАЗЧЕРТАН ЗА 65 АВТОМОБИЛА НА ГРАЖДАНИ. Тук ще може да спира всеки желаещ срещу левче на час. Зоната за престой и паркиране в работни дни ще бъде платена, а през уикендите и по време на празниците – безплатна. Процедурата по одобрение и съгласуване вече е проведена, като има и решение от Общинския съвет. В момента в района се спира напълно безконтролно, унищожават се тревните площи, а при дъждовно време автомобилите изнасят значително количество кал по натоварената улица „Христо Ботев”.

Новият паркинг ще е с временен статут и ще съществува до реализацията на първия етап от проекта за превръщането на терена на Старото военно училище в нов градски център.

Стилян НАЙДЕНОВ

6 thoughts on “Правят нов паркинг в центъра на Велико Търново

 • 10.05.2016 в 12:50
  Permalink

  Както изглежда този временен паркинг ще просъществува доста време. Няма май че скорошен изглед за новия градски център за който се говори от 15-20 години.

  Отговор
 • 10.05.2016 в 14:58
  Permalink

  Нали трябва да се изкарват пари. Да може после да се усвояват и да се дават на послушни ГЕРБаджийски бизнесмени. Същите и един лев не могат да изкарат ако не са на хранилка от еврофондове или държавната хазна ама какво да се прави. С едно изречение -16 млрд € заеми за да се раздадат на бизнеса на ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ. И пак гласувайте за тях!!

  Отговор
 • 10.05.2016 в 16:16
  Permalink

  Има място за повече паркоместа!

  Отговор
 • 10.05.2016 в 18:39
  Permalink

  Браво, най-накрая ще спрат да калят целия град. Бяха го обърнали на офроуд ,всеки втори спрял в зелените площи…….

  Отговор
 • 11.05.2016 в 12:03
  Permalink

  Докато чакат решение за целия терен на Военното училище – да бяха насипали военното стадионче с асфалтов трошляк. Така ще стане един много сериозен паркинг в центъра на града….. при това трябва да е безплатен.

  Отговор
 • 11.05.2016 в 14:15
  Permalink

  Значи за Търновци с пари ,за гостите които са дошли да харчат събота неделя без пари?
  И защо три часа ,нали е важно в общината да влизат пари.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *