Община Велико Търново награди доброволци от местния Младежки червен кръст

10 доброволци от младежкия клуб на БЧК във Велико Търново бяха отличени вчера по повод Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец – 8 май. Те получиха старопрестолни грамоти от Община Велико Търново за участието си във великденската кампания „Дари празник на баба и дядо” под патронажа на Мая Манолова. Наградите бяха връчени от заместник-кмета на областния град Ганчо Карабаджаков и началника на социалния отдел Росица Димитрова.

Анатоли Петров, Димитър Панов, Симона Симеонова, Билян Узунова, Ивомила Петкова, Ния Миневска, Сердар Сабриев, Александра Костадинова, Мария Кирчева и Нелина Бинева дежуриха в продължение на две седмици пред касичките в старата столица, които бяха поставени в салона на Централната поща и пред сградата на общината, и приканваха минувачите да дарят средства за възрастни хора, които не получиха великденски надбавки.

Събраните средства ще бъдат раздадени на възрастните с пенсии от 301 до 299 лв. под формата на ваучери. Всеки от тях е на стойност 20 лв. и с него могат да се закупят хранителни продукти от големите вериги хранителни магазини. Ваучерите ще бъдат раздадени до края на май в пощата и от тях ще се възползват 133 души.

Община Велико Търново награди с грамота и директора на Областния съвет на БЧК за Велико Търново Димитър Русев и ръководителя на младежите от червенокръстската организация Зорница Стоянова.

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.