36 четения

Започна и ремонтът на дъговия мост

В областния град нови тапи ще тормозят пътуващите още месец и половина

 

ЗАПОЧНА ОСНОВНИЯТ РЕМОНТ НА ДЪГОВИЯ МОСТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЗАРАДИ КОЕТО НАЦИОНАЛНИЯТ ТРАФИК СЕ ПРОПУСКА ПО СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ. Съоръжението е част от Южния пътен възел и главен път София – Варна и поема много голямо натоварване. В района движението е временно затруднено и се осъществява само в едната лента, като за регулирането на трафика е монтиран светофар. Дъговият мост ще се сдобие с нова хидроизолация, подменени и укрепени ще бъдат крепежните елементи, ще има и нов асфалт. Реконструкцията е част от цялостната рехабилитация на улица „Магистрална” във Велико Търново. Дейностите вървят в срок въпреки валежите и метеорологичните условия, увериха от Областното пътно управление и общинската администрация. Крайната дата, до която трябва да dagov 2приключи работата по 2,6-километровото трасе, е 30 юни.

На този етап основната ул. „Магистрална” се подсилва с бетон, като за целта се използва специализирана техника. Целта е новото асфалтово покритие да издържи без проблеми на тежкото натоварване. Изпълнителите на проекта разговаряха със заместник-кмета проф. Георги Камарашев и експерти от общинската дирекция „Строителство и устройство на територията” за нова организация на движението в кръстовището с улиците „Оборище”, арх. „Георги Козаров” и „Георги Балаков”. Регулацията на пресечката ще бъде оптимизирана и подобрена.

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

2 коментара за “Започна и ремонтът на дъговия мост

 • 12.05.2016 в 13:26
  Permalink

  Жална ни майка,ако и тук разделите парите на три.

  Отговор
 • 12.05.2016 в 14:36
  Permalink

  Гледах някакви изявления на министър СВИНЕТКА, че ХЕмус щял да бъде скоростен път, че нямало да има тунели и т.н. Абе П**ки майни къде са парите от 16-те милярда които изтеглихте?
  Защо във южна България имат изградени магистрали и инфраструктура ,а тука нашите евнуси църкат като кастрирани пудели на 2-3 бизнесмена феодали начело със самоводския крадлив бей? Затова ли сме ги избрали, да се подиграват с нас. И другия път пак гласуваите за тия боклуци и гледайте ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ. Продажни олигофрени, само сива икономика вече, докато не измрете от глад

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!