79 четения

Велико Търново посреща елита на художествената гимнастика

Четири дни художествена гимнастика от най-високо качество предстои да гледаме във Велико Търново. Старата столица е домакин на Държавното отборно първенство на България. Националките при жените и девойките ще защитават своите клубове в надпреварата в отделните възрастови групи. Ще имаме щастието да наблюдаваме Невяна Владинова, Катрин Тасева, Ерика Зафирова, Боряна Калейн, Мадлен Радиканова, както и още много елитни гимнастички от 23 клуба в България. Шампионатът започва днес в ДКС „В. Левски”, като от 9.30 до 18.30 ч. ще се съревновават девойките, в събота от 9.00 до 18.30 ч. – девойките младша възраст, а в неделя от 9.30 до14.30 ч. – жените.

В събота и неделя ще се състои и надпреварата при жените за купа „Търновград”, както и международният турнир „Огърлицата на Десислава” и приз „Ангелина Иванова” (основателката на художествената гимнастика във Велико Търново). На 15 май от 17.30 часа е церемонията по награждаването.

Организатори са Община Велико Търново, БФХГ и СК „Етър Елит“. Положителен факт е, че турнирът възвърна традициите си на силно международно състезание и вече 5 години се провежда всяка година. През тази се радваме на участие на 12 поканени български клуба и на гости от Италия, Босна и Херцеговина, Кипър, Румъния, Израел и България.

Международният турнир за девойките ще се проведе на стадион „Ивайло“, където 50 гимнастички в тази възраст ще покажат възможностите си. Състезанието е в залата по художествена гимнастика от 9.30 до14.30 часа в неделя.

В понеделник в ДКС „Васил Левски“ публиката ще гледа най-малките и чаровни участнички – 150 деца на възраст от 5 до 10 години, които ще ни покажат индивидуални и ансамблови съчетания.

В състезанията ще участват всички великотърновски гимнастички.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!