11 четения

МРРБ с ултиматум към софийска фирма заради калпаво саниран блок във Велико Търново

НЕДОВОЛНИ ОБИТАТЕЛИ НА ПЪРВИЯ ГОЛЯМ САНИРАН БЛОК ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОСРЕЩНАХА ВЧЕРА МИНИСТЪРЪТ НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО Лиляна Павлова с въпроса какво се случва с домовете им. Хората изчакаха Павлова при влизането й в Стопанския факултет на ВТУ, където имаше обявена лекция пред студенти. Живущите на ул. „Димитър Буйнозов“ 2 трябваше да имат изцяло обновена кооперация още по Коледа, но сградата стои недовършена и досега.

„През последните седмици вали обилно и сме сериозно притеснени, защото се наводняваме. Фирмата има много довършителни неща и въпреки намесата на медиите така и не ги оправи“, разказаха хората на министърката. „Наредила съм да задържат банковата гаранция и фирмата няма да получи нито лев, преди да приключи. Лично следя случая“, бе категорична Павлова. Сградата е трябвало да бъде направена за 55 дни, но вече почти три месеца строежът е в просрочие, част от обитателите на блока си довършват ремонтите сами, а за капак на всичко получават уведомление, че зад гърба им се правят актове за въвеждане в експлоатация, на базата на които изпълнителят ще получи парите си.

ПРЕЗ ЕСЕНТА НА МИНАЛАТА ГОДИНА МИНИСТЕРСТВОТО ПРАВИ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА САНИРАНЕ НА НЯКОЛКО БЛОКА В СТАРАТА СТОЛИЦА, сред които и 10-етажният на „Димитър Буйнозов“. Цената е 239 хил. лв. без ДДС. Поръчката печели софийската „ПСТ груп“, която по договор, подписан с регионалния министър Лиляна Павлова, е трябвало да направи ремонта на блока за 55 дни, започвайки на 27 октомври и завършвайки на 26 февруари. Дружеството обаче наема подизпълнител – местната фирма „Краси бизнес“ ЕООД на Кязим Кязимов. След скандалите с него и живущите от „ПСТ груп“ обявиха, че сменят подизпълнителя, но това явно е станало само на думи.

С. МАРИНОВ

Един коментар за “МРРБ с ултиматум към софийска фирма заради калпаво саниран блок във Велико Търново

  • 14.05.2016 в 0:36
    Permalink

    Сега някой ще обясни ли на „глупавите“ хора, които не се доверяват на безплатното саниране колко са глупави? Дали има причина да не вярват на тъпотии и недомислици.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!