17 четения

С двете магистрали В. Търново става важен транспортен коридор

Министър Лиляна Павлова: „Бъдете търпеливи за ул. „Магистрална“, след ремонта ще сте доволни”

 

ДВЕ МАГИСТРАЛИ ЩЕ СЕ ПРЕСИЧАТ И ЩЕ МИНАВАТ КРАЙ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, С КОЕТО ГРАДЪТ ЩЕ СТАНЕ ВАЖЕН ТРАНСПОРТЕН КОРИДОР. Догодина може да започне строителството на автомагистрала „Хемус“ в посока старата столица. Също тогава се очаква да стартира и първият етап от строителството на магистралния път между Русе и Велико Търново, обяви в болярския град вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Според нея за „Хемус“ вече е готово препроектирането на участъка от Ябланица до боаза за първите 10 – 11 км. Павлова изрази надежда, че до началото на юни Върховният административен съд ще излезе с решение по обжалването на процедурата и ще се започне изготвянето на тръжната документация.

„Ще възложим технически проекти с варианти за цялото направление от боаза до Велико Търново със съответно магистрален габарит, но проектна скорост 120 км/ч. Предвиждаме отпадането на тунели и големи съоръжения. Надявам се да имаме възможност от догодина да започне строителството“, изтъкна министър Павлова. Тя сподели, че вече е готова първата фаза на идейния проект за трасето Русе – Велико Търново. В момента се изготвят всички необходими документи за оценката за въздействие на околната среда, като се очаква процедурата да приключи до ноември. След това през следващата година ще започне работа по парцеларните планове и отчужденията, както и поетапното изграждане на трасето.

Според Лиляна Павлова предвидените ремонти на пътища през следващите месеци ще създадат известни затруднения и забавяне на трафика. „В крайна сметка няма как да ремонтираме и да не затваряме пътни участъци. Тук е примерът с работата по ул. „Магистрална“ във Велико Търново, която е изключително важна отсечка“, посочи регионалният министър. Лиляна Павлова предупреди, че критичните точки през летния сезон ще бъдат АМ „Хемус“, Витиня и Елешница, при които движението ще се осъществява двупосочно в едната пътна лента. „Всички пътуващи в това направление трябва да знаят, че до края на годината е необходимо да планират повече време за придвижване“, препоръча Лиляна Павлова.

Другият сериозен участък, където са стартирали ремонтни дейности, е Димово – Видин. „Там обхватът на рехабилитацията е голям. Пътят обаче е в много лошо състояние. Затова и смятам, че хората ще са доволни и благодарни. В участъка край Димово заедно с пътната настилка се полага и водопровод, така че най-критичната точка ще бъде готова през юни и ще се облекчи трафикът“, обясни министър Павлова.

Стилян НАЙДЕНОВ

5 коментара за “С двете магистрали В. Търново става важен транспортен коридор

 • 13.05.2016 в 14:15
  Permalink

  2 пъти едно и също нещо не казахте. Дано кабинетътр на Боко да падне както е тръгнало и да видим дали ще сте пак на власт. Колелото се върти днес съм аз утре ти

  Отговор
 • 13.05.2016 в 14:32
  Permalink

  „Догодина може да започне строителството на автомагистрала „Хемус“ в посока старата столица“
  Може или ЩЕ започне. Ха дано, ама надали. Много е силна на приказки Лилето.

  Отговор
 • 13.05.2016 в 19:54
  Permalink

  КАК НЕ ТИ ОМРЪЗНА ДА ЛЪЖЕШ И МАЖЕШ. ЕДНА ОТСЕЧКА ОТ Я ИМА Я НЯМА 2 КМ. УЛ.МАГИСТРАЛНА НЕ МОЖЕТЕ ДА Я НАПРАВИТЕ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ И ТО САМО РЕМОНТ А НЕ НОВО ТРАСЕ.ПОДЛЕЦИ И КРАДЦИ СТЕ ВИЕ.НЕ МОЖЕ ЛИ ДА НАПРАВИТЕ ОРГАНИЗАЦИЯ ДА СЕ РАБОТИ НА ДВЕ СМЕНИ АКО ТРЯБВА НА ТРИ И ДА НАПРАВИТЕ НЕЩО БЪРЗО И КАЧЕСТВЕНО А НЕ ДА ЗАТРУДНЯВАТЕ И БЕЗ ТОВА ТРУДНИЯ НИ ГРАД ЗА ДВИЖЕНИЕ . НО КАКВО ЛИ ТЕ Е…..Е ТЕБЕ НАЛИ СИ ПОЛУЧАВАШ ЗАПЛАТАТА И СИ ВЗЕМАШ КОМИСИОНИТЕ.

  Отговор
 • 14.05.2016 в 14:43
  Permalink

  Заради това ли беше всичко да не започне тази година изграждането на Хемус понеже не минаваше край Търново…..сега дано да сте се разбрали с асвалт ефенди който по непонятни прични спря старта на автомагистрала Хемус,сега вече е ясно трябва да е до Търново магистралата.

  Отговор
 • 14.05.2016 в 16:16
  Permalink

  Хемус е започнат преди малко повече от 30 години, със тази скорост ще стигнат до Търново във поколението на внуците ми….спрете да си чешете езиците със глупости. „Свинарката“ да се прибира във сниварника !

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!