3 четения

Общината и Висшето училище за агробизнес ще си сътрудничат

ПАРТНЬОРСКО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО ПОДПИСАХА МИНАЛИЯ ДЕН КМЕТЪТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДАНИЕЛ ПАНОВ И РЕКТОРЪТ НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ ЗА АГРОБИЗНЕС И РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ В ПЛОВДИВ ПРОФ. ДИМИТЪР ДИМИТРОВ. Документът урежда двустранните отношения и насърчава връзката между средното, висшето образование и пазара на труда.

Преди да сложат подписите си под споразумението, Даниел Панов и проф. Димитър Димитров се срещнаха с близо 30 предприемачи от сферата на хранително-вкусовата промишленост. Работната среща бе свързана с актуалното състояние на пазара на труда и нуждата от подготвени кадри за сладкарството, хлебо-, млеко- и месопроизводството, производството на вино и пиво.

Още от новата учебна година в Професионалната гимназия по туризъм ще бъде създадена паралелка по хлебопроизводство, стана ясно след срещата и след изразената активна подкрепа от страна на предприемачите в този бранш. Те са готови да предоставят производствените си бази, лаборатории и помещения за практическа работа на учениците и студентите.

Партньорството предвижда още Община Велико Търново и висшето училище да работят по програми за обучение и квалификация, за развитието на технологични центрове и паркове и реализация на проекти. Вече 15 години Висшето училище за агробизнес и развитие на регионите има филиал във Велико Търново, в който се обучават кадри в различни професионални направления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *