13 четения

Одобрявате ли новата организация на движение в центъра на Велико Търново?

Анкета във връзка с публикувана статия във вестник „Борба“ на 17 май 2016г.

От юни нова организация на движението в центъра на Велико Търново

Вашите отговори можете да оставяте чрез формата за коментари.

21 коментара за “Одобрявате ли новата организация на движение в центъра на Велико Търново?

 • 18.05.2016 в 11:52
  Permalink

  Да одобрявам новата организация на движението в центъра,стига да бъде направена скоро и качествено,да няма задръствания и тапи в пиковете часове.

  Отговор
 • 18.05.2016 в 16:07
  Permalink

  А ПРЕД ПОЩАТА ,ЕДНО КРЪГОВО ОТ ПОДДРЪЧНИ М-ЛИ?

  Отговор
 • 18.05.2016 в 17:05
  Permalink

  В 2016г. подобна схема е обида за обществеността и показва нивото на общинските хрантутници.
  Нужно е представяне на новата организация с демонстрация на движението по платна на всички потоци – автомобили, хора, автобуси и т.н.

  Отговор
 • 18.05.2016 в 18:25
  Permalink

  безмозъчна,евтина идея,която няма да промени съществуващото положение-само ще премести тапите и ще увеличи псуващите пешеходци.Единственото възможно решение е изграждане на подлез за движещите се от ул Б.Киро пред мола,с изход към ул. Г абровски и България
  и надлез над него за движещите се към ул.В.Левски

  Отговор
 • 18.05.2016 в 19:06
  Permalink

  Напълно одрявам проектите за кръгови кръсновища в града. Така е навсякъде в „белите“ държави. Дано по скоро станат факт. Да изместят пешеходната пътека и ро ул. Н. Габровски и България. Две пътеки през 50м са много. Но и полицията да следи и санкционира пешеходците, които пресичат на необозначени места. Защото в „белите“ държави колите спират винаги, но и няма пешеходец който да пресича без да има пешеходна пътека, още по малко по диагонал.

  Отговор
 • 18.05.2016 в 19:59
  Permalink

  Одобрявам го, но за мен има проблем и по самите булеварди, трябва да се забрани паркирането по “България“ по “Габровски“ за да се отпуши трафика….

  Отговор
 • 19.05.2016 в 13:35
  Permalink

  Два черни кръга и две зелени чертички, това ли е схемата? Дайте на някой студент да разчертае нещо.

  Отговор
 • 19.05.2016 в 14:09
  Permalink

  Ало вестника. Вие ли правихте тази схема или ви я даде кметът? Ако сте вие – простено ви е – неграмотни сте технически. Ако е от кметството – смешно и жалко е. Та да питам – какво МПС ще мине на кръговото идвайки от В.Левски за пазара – там има място само за велосипед. Или как ще завие автобус идващ от пазара към Бачо Киро? Може ако е гъвкав като маркуч и със скоростта на костенурка. И ако се изпълни така както е начертана за пред нас ще е страшен цирк. И няма да реши проблема с тапите, със щъкащите пешеходци, с многото пешеходни пътеки. На времето при Рашев, май имаше някакви проекти разработени от американци. Къде са те? И защо като се прави един такъв евтин проект с голям обществен интерес първо не се обсъжда с широката общественост? А таково кръгово няма ли да има и на входа на старото военно училище, на центъра, на Баждърлък, на Беляковско шосе? Много модерни станаха, а изоставаме с модата. А нашите управници да са чували за подлези, надлези, естакади, локални ленти и т.н. ?

  Отговор
  • 20.05.2016 в 12:26
   Permalink

   Право казваш бай Иване.

   Отговор
 • 19.05.2016 в 18:13
  Permalink

  Не одобрявам кръговите кръстовища. Повечето олигофрени не знаят как се минава от там.

  Отговор
 • 20.05.2016 в 17:15
  Permalink

  организация на движение не се прави от инженери или бивши военни а се прави от хора които разбират от това.Като направят новата организация глям маитап ще падне да му мислят отКАТ

  Отговор
 • 20.05.2016 в 22:04
  Permalink

  Лошо кръгово няма как да има защото по цял свят кръговите са еднакви. Мрънкачите са различни само.

  Отговор
 • 23.05.2016 в 23:56
  Permalink

  Не одобрявам този вариант на кръстовище. Както беше написано по-горе само ще се преместят тапите. Проблемът може да се реши, ако се пуснат още един или два светофара за пешеходци, които да пускат на през 60 – 80 секунди пешеходците за 10 сек. Така няма да има големи тапи, защото колите няма да спират за всеки един пешеходец.

  Отговор
 • 25.05.2016 в 8:54
  Permalink

  Не одобрявам предлаганата организация на движение. Според мен „тапите“ ще станат още по-големи, тъй като кръговите движения са с много малък диаметър и освен това тесни – няма да могат да акумулират в себе си трафика. От друга страна за пешеходците сякаш не е помислено. Предполагам, че на това място проблемът с организацията на движението може да се реши само със светофари, при това повечето висящи, така че да е ясно точно кой за коя лента се отнася и разбира се много точно изчислена синхронизация между тях.

  Отговор
 • 26.05.2016 в 7:56
  Permalink

  Не одобрявам! Кой ви позволи да ни правите на опитни мишки бе! Кръговите са върховна идиотщина! Навсякъде взехте да ги слагате, не ви ли е срам бе! Кръговото е НЕРЕГУЛИРАНО КРЪСТОВИЩЕ! Побеждава най-нахалния. Няма правила и предимство! Всеки се оглежда на 4 и зад гърба си, кой откъде ще го бутуряса! Това е пълна идиотщина! Няма надлези и подлези, няма светофоари!
  Един прост знак STOP е 100 пъти по-добре от кръгово! Вземете си помислете вие от Общината и се спрете с тия кръгови! Двете кръгови на Качица са плачевен пример. Стига толкова!

  Отговор
 • 27.05.2016 в 0:43
  Permalink

  Не одобрявам.
  А бе хора , погледнете на картата колко е голямо кръговото на Качица (по-малкото от сегашните), и вижте колко място има пред „Искра“. Ами че то просто : няма толкова място. Следователно радиуса на кръговото ще е по-малък, и пропускателната му способност – доста по-малка.
  А да не говорим, че пешеходците ще трябва да излизат доста по-рано за работа, за да минат по някоя от отдалечените пешеходни пътеки и да стигнат до спирката пред съда, без да нарушат правилника.
  Може би единствените доволни ще са общинските чиновници, които ще „усвоят“ поредната 5-цифрена сума.

  Отговор
 • 30.05.2016 в 17:21
  Permalink

  Не! Мотивите ги знаете и сами, а предходните участници са ги описали.

  Отговор
 • 02.06.2016 в 1:54
  Permalink

  Някой ще помисли ли най-сетне и за пешеходците в този град! Моето дете пресича всеки ден кръговите на Качица, за да отиде на училище, а аз и многобройните родители като мен можем да се молим само господ да пази децата ни! Няма светофари, подлези, надлези, регулировчик… Същата анархия ли ни чака в центъра на града!?

  Отговор
 • 03.06.2016 в 0:15
  Permalink

  За мен светофарите са най-правилното решение.И за колите и за пешеходците!!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *