76 четения

„Велико Търново Мези” обещава четири дни забавления

Фестивалът на балканската скара съвпада с четвъртия рожден ден на пивоварна „Бритос”

От 26 до 29 май на цирковата площадка във В. Търново ще се проведе фестивалът на балканската скара „Велико Търново Мези”. Входът е безплатен, а проявите всеки ден ще са от 10 до 22 часа. Балканска скара, музика, 1000 подаръка и 100 литра безплатна бира очакват гостите на фестивала. Най-добрите майстори на грила от Сърбия, Турция, Македония и Гърция обещават балканско кулинарно пътешествие, а в целодневната музикална програма ще се включат над 200 участници. Гвоздеят в програмата са мащабни тематични концерти, като на сцената ще се изявят звезди като Гъмзата, Нели Петкова, Люси и Андреас, Бобан Здравкович, трубачи „Цариброд” и „Отборът на сърцето” в състав Лео, Играта, Спенс, Кристо, Пацата и Миро от „Биг Брадър”.
Фестивалът се организира от фондация „Румънеца и Енчев”, пивоварна „Бритос”, чийто четвърти рожден ден съвпада с феста, с партньорството на Община Велико Търново. Екипът ще зарадва гостите и с детска спортна академия, работилници, танцови уъркшопи, семейна щафета, минифутбол, стрийтбол за деца, лунапарк, турнири по табла и белот. За първи път в България ще бъде демонстриран бабъл футбол – играчите ще бъдат „опаковани” в големи топки, като свободни ще бъдат само краката им. Ще се проведе и пейнтбол с лъкове, както и благотворителен търг. Огромен киноекран ще излъчва най-великите мачове в историята на българския футбол всяка вечер от 20 ч., както и финала на шампионската лига. Предвижда се и приятелски мач между „Отбора на сърцето” и тим, сформиран от Община Велико Търново. „Забележителното е, че успяваме да обединим Балканите – сръбски и македонски готвачи се прегръщат и забавляват заедно. Показателно е и това, че България обича всички съседи и се наслаждава на тяхната музика”, каза организаторът Георги Енчев.
„Миналата година организирахме летен фестивал, а този път решихме да подкрепим събитието на фондация „Румънеца и Енчев” заради страхотното събитие, което проведоха в София. Ние решихме да подкрепим организирането на „Велико Търново Мези” и с това да зарадваме всички граждани и гости на старата столица”, обяви управителят на „Бритос” Габриела Попова.
Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Един коментар за “„Велико Търново Мези” обещава четири дни забавления

  • 19.05.2016 в 20:03
    Permalink

    Ако мислите, както фолклорния фестивал, да продавате само бритос, язък ви за всичките скари и мезета.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!