Една четвърт от британците предпочитат четенето на книги пред „мачкането на чаршафи“

Британски двойки са открили занимание, на което предпочитат да се отдават, вместо да правят секс – четенето на книги, пише в. “Дейли експрес”, позовавайки се на резултатите от проучване, направено от “Хиларис” сред 2741 души на възраст на и над 18 години.

Допитването разкрива, че една четвърт от анкетираните предпочитат да се сгушат в леглото с книга, вместо да се разгорещят между чаршафите с партньора си. От отговорите на поданиците не става ясно колко добра трябва да е книгата, за отклони вниманието от половинката им.

Проучването е посветено на навиците на британците, свързани с времето за лягане. Резултатите от него навеждат на мисълта, че малка част от жителите на Острова преди сън намират време както за четене, така и за секс.

Романтичните произведения са предпочитаното четиво за 54 процента от британците. Следват детективските романи и автобиографичните книги.

Проучването разкрива още, че рутината е важна за поданиците на Нейно Величество – 64 процента спазват установената си практика да четат, за да заспят.

Анкетата установява и териториална практика – 88 процента от британците споделят, че спят на точно определена половина от леглото. Четири пети от анкетираните никога не сменят избраната си територия за сън. Оказва се обаче, че тази практика е съпътствана от елемент на завист – една трета от участниците в допитването смятат, че партньорът им спи на по-удобната страна от леглото.

“Резултатите от проучването разкриват интересни подробности за това какво се случва зад заключените врати или спуснатите завеси. Напълно оправдано е хората да спазват определени практики, които им помагат да разпуснат и да се подготвят за сън. Четенето е отлично средство против стрес, нищо чудно, че е толкова популярно. Малко изненадващо е обаче, че толкова хора предпочитат книгите пред “качественото” време с партньора”, споделя говорителката на “Хиларис” Хелън Търнбул.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *