Плешивите мъже са по-секси

Ако страдате от липса на самоувереност, обръснете главата си – американски експерти са установили, че гологлавите мъже са смятани за по-секси, силни и мъжествени, пише в. “Дейли експрес”.

От Американската асоциация по проблемите с косопада отбелязват, че до 35-годишна възраст две трети от мъжете ще се сблъскат с оредяване на космената покривка на главата. Към 50-годишна възраст оплешивяването вече засяга внушителните 85 процента от представителите на силния пол. Изхождайки от тези факти не е чудно, че разрешаването на проблема с олисяването се е превърнало в доходоносна индустрия.

Оказва се обаче, че мъжете няма защо да се притесняват от загубата на коса – жените в действителност намират гологлавите представители на силния пол за по-секси, мъжествени и властни от събратята им, които все още разполагат с изобилие от косми по главата.

Този тип мачовци е представен от холивудски звезди като Джейсън Стейтъм, Дуейн “Скалата” Джонсън, Брус Уилис и Вин Дизел, които гордо демонстрират на екран гладко обръснатите си глави.

Редица теории се опитват да обяснят защо представителките на нежния пол намират гологлавците за по-атрактивни. Според една от тях липсата на окосмяване по мъжката глава е свързана с майчиния инстинкт на жените, карайки ги да мислят за бебета. Друга теория гласи, че когато не е налично изобилие от коса, за да ги разсейва, жените първо се фокусират върху очите на плешивците. По този начин помежду им се установява по-непосредствена и близка връзка.

Експертите препоръчват мъжете в “междинна фаза” без колебание да заложат на голата глава. Специалистите напомнят също, че дамите не толерират тупета и сресване на по-дълги косми над оголения участък като средства за прикриване на олисяването.

Източник: БТА

One thought on “Плешивите мъже са по-секси

  • 24.05.2016 в 4:05
    Permalink

    Пълни глупости! Те голите поляни будят съчувствие у жените. По-секси другия път!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.