3 четения

ГОРДЕЕМ СЕ С НАШИЯ КРАСИВ И ОБИЧАН ГРАД

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

 

Тържествен камбанен звън отново ще отекне на 21 май над любимия ни град, за да ни събере в двора на Даскалоливницата на поредния празник, очакван от стари и млади, от еленчани и гости.

Всяка година на този ден изпитваме чувство на основателна гордост, че сме еленчани. Прекланяме се пред несломимия дух на нашите предци, завещали ни възрожденския огън, който и до днес гори в сърцата на техните потомци. Гордеем се и с настоящето, защото от ден на ден, от година на година градът ни става все по-чист, по-красив и подреден. Това, както и ежегодно обновяващият се и обогатяващ се календар на събитията, привличат тук все повече гости, които говорят за града ни с добро. За всичко това искам днес да благодаря на всички Вас – не само на еленчани, които живеем тук, трудим се и създаваме, но и на всички, които подкрепят усилията ни да утвърдим Елена като европейски град с бъдеще.

Успехите, удовлетворението и радостта от тях са за всички нас. Нека те ни сплотяват, нека бъдем единни, по-добри и толерантни едни към други. Нека да празнуваме, да се срещаме с усмивка, да споделяме празничното настроение през тези дни. Да бъдем заедно не само на 21 май, но и на фестивала на модерното изкуство „Пъстър балкански свят“ и в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Да се помолим на Бог и на нашите покровители – светите равноапостоли Константин и Елена, да ни закрилят и занапред, да ни пазят от бедствия, да ни даряват мир и любов, благоденствие и преуспяване в годините, защото и ние, и особено децата ни, заслужаваме по-добро бъдеще!

ЧЕСТИТ И БЛАГОСЛОВЕН ПРАЗНИК!

 

Инж. Дилян МЛЪЗЕВ

Кмет на община Елена

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *