Спорт

Иван Илийков спечели за 11-и път „Шапката на Капабланка”

С мило тържество, чиято организация и средства бяха осигурени от клуба на пенсионера и инвалида „Втора младост” във Велико Търново, приключи последното за този сезон издание от веригата ежемесечни турнири по ускорен шахмат за ветерани „Шапката на Капабланка”.

Носител на почетния преходен приз за 11-и път от изминалите шест години от учредяването на състезанията стана един от първите във В. Търново майстори на спорта по шахмат Иван Илийков. На второ място се класира ненадминатият досега голмайстор на ФК „Етър” за всички времена майсторът на спорта по футбол Димитър Цеков. Следващите места бяха окупирани от вечните съперници и постоянни претенденти за едни от първите места офицерите от резерва Жени Кирвиков и Атанас Атанасов.

От началото на тази година всички турнири (квалификационните и основните) бяха перфектно ръководени от международния съдия по шахмат м.с. Тончо Демирев, чието участие и авторитет много спомогна за утвърждаването на вече изградения имидж на състезанията.

За успеха на състезанията е голяма заслугата на ръководството на клуба в лицето на Христо Друмев, на уредниците Сийка и Ангел Ангелови и на незаменимия организатор и идеен вдъхновител за създаването на тези турнири Стефан Дюлгеров.

Живко ХЛЕБАРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *