27 четения

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 20 – 26 май

Здраве: В петък и събота пазете носоглътката. Възможни са проблеми с носа, лекувайте ги навреме. В неделя е пълнолуние. Следете кръвното си налягане и сърдечния пулс, ако сте хипертоници или имате хорнични оплаквания в областта на сърцето. В понеделник можете да направите кръвни изследвания, ако се налага. Резултатите ще бъдат точни. Във вторник, сряда и четвъртък можете да лекувате зъбите си – да почистите зъбен камък, да премахнете кариес. Забранено е ваденето на зъби в дните от събота до четвъртък включително.

Красота и външен вид: Можете да подстрижете косите си в дните от неделя до четвъртък. Заради фазата на Луната растежът им ще се забави. Днес и в събота отложете коламаската. Ще бъде особено болезнена и може да е придружена с обриви по кожата. В неделя и понеделник спортувайте. Тичайте рано сутрин и се грижете за тялото си. Не насрочвайте антицелулитни масажи за тези два дни. Във вторник, сряда и четвъртък са най-добрите дни за оформяне на прическа, боядисване на коса или накъдряне. Дните обаче не са благоприятни за работа по маникюра и педикюра.

Хранене и диета: През тази седмица може да не се притеснявате да си хапнете, ако сте на бал. Фазата на Луната е пълнолуние и дори да прекалим с хапването, няма да ни се отрази. Лунната диета започва в неделя точно в 00,14 часа, което означава, че целият неделен ден можете да прекарате на билкови чайове, мед и лимони. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим са неделя и понеделник.

Грижа за дома и градината: Днес и утре полейте растенията и цветята вкъщи или в градината с чиста вода и минерални торове. Можете да изперете белите тъкани, да направите основно почистване и да измиете прозорците си. Ще бъдете удивени от резултата.

Основни звездни аспекти: Луната тази седмица гостува в знаците Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей. Въпреки че се задава нова поредица от почивни дни, за мнозина работата ще бъде на първо място и в миговете на почивка. Особен успех жънат всички, заети в сферата на обслужването и търговията. За тях шансът да изкарат допълнителни финанси е голям.

Няколко са основните опорни аспекта, които бележат този период. На първо място е Меркурий, който от понеделник (23 май) вече е директен – дългоочакван момент за мнозина. Време е деловите дейности да потръгнат. Можете да подпишете договорите, отлагани от последния един месец насам. След 23 май времето е благоприятно и за закупуване на техника или сключване на дългосрочни сделки. Успехът е с вас.

Малко преди това, в неделя (22 май) настъпва пълнолуние в Стрелец. Не позволявайте на веселбите около абитуриентските балове да хвърлят пепел върху здравия ви разум и да ви разорят финансово. Не бягайте от важните житейски въпроси и не сменяйте философията или гледната си точка по належащи проблеми. Впечатлете останалите с премерена оригиналност и заложете на своята неповторимост. Не копирайте жестове и маниери.

В сряда, 25 май, Венера и Марс са в опозиция. Аспектът разкрива борба на страсти и емоции, които могат да прераснат във вътрешна съпротива. Бъдете разумни и не толкова смели в решенията си. Накърнено лично достойнство може да се превърне в повод за остър конфликт с хора, на които държите. Избягайте от спора, за да не загубите важна подкрепа. В личен план се нуждаете от човек до себе си, но ако нямате такъв, със сигурност не го търсите на правилното място. Нощите около тази дата са заредени със силна сексуална енергия, която често ескалира в агресия, потопена ли е в алкохол. Да внимават всички абитуриенти, за да не превърнат празника си в поле на бойно доказване на сила и мъжественост.

В четвъртък, 26 май, Юпитер и Сатурн са в квадратура. Не бягайте от основните си задължения – и в личния живот, и в професионалния свят. Бъдете стриктни, за да не си създадете излишни проблеми и главоболия.

Последната десетдневка на май маркира в зелено деловия подем заради движението на Меркурий, но и предупреждава с червено за агресия и необуздана енергия заради Марс, Венера, Юпитер и Сатурн. Бъдете внимателни.

ОВЕН

(20.03 – 19.04)

Динамика

За вас предстои седмица, изпълнена с динамика, страст и движение напред. Още през уикенда се зареждате със силна енергия и ентусиазъм. Пълнолунието в Стрелец ви дарява с мотивация, а директното движение на Меркурий от понеделник отключва умението ви да печелите пари. В съвсем нов период сте. Слънцето се измества в Близнаци, откъдето ви помага да срещнете верните хора, за да осъществите част от своите краткосрочни цели. Срещи, разговори, очни ставки – това са част от характерните опорни точки в хороскопа ви за идните седем до десет дни. Внимавайте само да не изпускате нервите си, защото това ще влияе зле на вашия имидж.

ТЕЛЕЦ

(20.04 – 20.05)

Без излишни нерви

За вас следва седмица, в която е характерно забавяне. Меркурий беше ретрограден в знака ви, а в момента е почти стационарен, за да тръгне отново в директното си движение от понеделник нататък. Това е преломът, след който ще почувствате едно облекчение. Потръгват деловите ви дейности. Отново ще можете да се похвалите с успех. Прогнозата е дългосрочна, така че не чакайте още в следващата седмица да се сбъдне. Избягвайте разправиите в дните около вторник-сряда. Не влизайте в конфликти и конфронтации, защото ще навредите сериозно на репутацията си.

БЛИЗНАЦИ

(21.05 – 20.06)

Желан успех

И при вас тази седмица бележи преломен момент. Меркурий, вашият управител, приключи ретроградната си фаза и ще тръгне директно по своята орбита. Ще почувствате облекчение и олекване. Много проблеми сами се разрешават, а в деловата и бизнес сферите успявате по-лесно. Пълнолунието, което е по оста Близнаци-Стрелец, също ще ви донесе желан успех. Радвате се на благоприятни резултати от вече положени усилия. Обърнете внимание на своите дългосрочни планове. През тази седмица не помагайте на другите, а се фокусирайте върху своето лично развитие.

РАК

(21.06 – 22.07)

С малкото напред

През тази седмица се чувствате като в капан от малкото време, с което разполагате. Не успявате да концентрирате усилията си в правилна посока. Меркурий, почти стационарен, устремен към директната си фаза, все още блокира част от шансовете ви. Затова и не ви съветвам да се залавяте с важна работа. Пълнолунието в Стрелец ви прави нервни, нетърпеливи и отчаяни, когато нещата не стават според плановете ви. Овладейте емоцията. Поставяйте си малки цели и ги постигайте. С малкото ще вървите по-лесно напред, поне на този етап. Грижете се за здравето си.

ЛЪВ

(23.07 – 22.08)

Промени и новости

Предстои ви благоприятна седмица, но това в никакъв случай не означава, че тя ще е спокойна. Напротив. Пълнолунието в Стрелец е основен фактор, който възбужда промени и новости в живота ви. Всъщност, процесът вече е започнал и промените едва ли ви идват изневиделица. Ще се срещнете с хора, които ви подават ръка за подкрепа, но и ще потърсят нещо от вас в замяна. Имайте го предвид. Меркурий възвръща директното си движение и от понеделник ви прави по-целеустремени от всякога на работното място. Разкрива нови перспективи и шансове да се изявите по един неповторим начин в сферата на кариерата.

ДЕВА

(23.08 – 22.09)

Ще бъдете натоварени

Няма как да не усетите благоприятното влияние на тази седмица и върху себе си. На първо място, вашата планета-управител Меркурий отново е в директна фаза. Време е да подпишете договорите, които бавехте дълго време. При мнозина това са договори за пътувания, командировка или почивка. Можете да започнете планове и за летния отдих. Квадратурата Юпитер-Сатурн също ви касае пряко. Бъдете внимателни с всяко действие на работното място през следващата тридневна работна седмица. Не я подценявайте, защото всеки един неин ден изисква вашата адекватност и пълна всеотдайност. Ще бъдете натоварени.

ВЕЗНИ

(23.09 – 22.10)

Провокациите не са малко

През тази седмица напрежението ще бъде най-големият ви враг, защото ви поставя в неудобни ситуации и в ситуации, в които самите вие не можете да се познаете. Опозицията на вашия управител Венера с ретроградния Марс е изпит за равновесието в характера ви. Затова и провокациите няма да са малко. Редно е да се владеете. Пълнолунието в Стрелец ще ви помогне да осъществите една важна среща през тази седмица – с хора, които са ви близки. Те ще ви подадат ръка за един по-нататъшен проект. Меркурий тръгва директен по своята орбита. Отключват се възможности за финансови приходи.

СКОРПИОН

(23.10 – 21.11)

Не се притеснявайте

Предстои ви важна седмица. Луната се движи във вашия знак и ви поставя в центъра на събития. Това, че сте наблюдавани от другите хора, не бива да ви притеснява. Просто бъдете една идея по-внимателни. Пълнолунието в Стрелец апелира да сте предпазливи относно финансите си. Не време за инвестиции. Планирайте бюджета си до края на седмицата. В личните взаимоотношения е възможно разклащане заради опозицията между Венера и Марс. Нямате повод за притеснения, Меркурий тръгва директен от понеделник и това се случва именно в зоната на партньорските връзки. Дори и да има напрежение, то ще бъде изгладено.

СТРЕЛЕЦ

(22.11 – 21.12)

Внимавайте в картинката

И вашата седмица е доста важна. Луната се движи в знака ви и образува опозиция със Слънцето, което всъщност е пълнолунието в неделя. Поставят се много въпроси за личността ви и за пътя ви оттук нататък. Седмицата може да е резултатна за повечето от вас, които положиха усилия, за да постигнат успех. Меркурий тръгва директен по своята орбита. Не отпускайте педала, а натиснете по-силно газта. От вас се очаква сега да бъдете по-активни от всякога. Юпитер, вашият управител, е в сериозен конфликт със Сатурн. Ако претупвате задълженията си, ще се изложите и това може да доведе до финансови загуби.

КОЗИРОГ

(22.12 – 20.01)

Преодолейте противоречията

През тази седмица изпитвате вътрешни противоречия, които не споделяте с никого. Запазвате ги за себе си и така ще си останат като нерешени въпроси в графата „изчакващи”. Пълнолунието в съседния на вашия знак Стрелец е причина за всички тези противоречия. Време е да се обърнете назад и да си направите равносметка, изчиствайки всички онези досади, които ви дразнят и потискат. Сатурн е в квадратура с Юпитер. Не подценявайте трите работни дни през деловата седмица. Важни ангажименти чакат да бъдат отметнати и ако не го сторите, загубите ще са големи. Меркурий става директен и отключва пътя ви към нови авантюри.

ВОДОЛЕЙ

(21.01 – 18.02)

Нова страница

Време е и във вашия личен живот да обърнете нов лист и да започнете нещо начисто. През тази седмица това може да ви се случи. Слънцето преминава в Близнаци, откъдето огрява зона в хороскопа ви, годна за промени и реформи. Следва месец на развитие в тази насока. Пълнолунието в Стрелец ще ви помогне да се докоснете до нови среди, да общувате с нови хора. Меркурий тръгва директен по своята орбита и това се случва в сектора, отговарящ за дома и семейството ви. Мнозина от вас стартират ремонт или просто имат желание да сменят мебелировката или техника вкъщи. След понеделник това е благоприятно начинание.

РИБИ

(19.02 – 19.03)

Успехът е с вас

Тенденциите в хороскопа ви за тази седмица не са никак лоши. Пред вас се очертават възможности да завършите вече започнати задачи или да стартирате нови, които да ви дадат зелена светлина за реализация в бъдеще. Пълнолунието в неделя отново ще ви върне по работните места точно в средата на почивния период. Нещо ще ви напомни за работа и не се колебайте да свършите ангажимента, защото това извънредно явяване в службата ще ви донесе приходи. Чувствени ще бъдете в личния живот, със силна сексуална енергия, която често прераства и в агресия, ако не е споделена от половинката. Меркурий тръгва директен по своята орбита и пред вас се разкрива едно пътуване, което ще бъде незабравимо. Мнозина от вас ще се отправят на път идната седмица.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

20 май. Вие сте хора, на които все не им върви да са успяващи от първия път. При мнозина детството е било трудно и това бележи целия им живот. Бъдете оптимисти. В момента, в който оптимизмът в характера ви обори песимизма, ще дойдат успехите. Просто ви е нужно повече търпение и цветен поглед в бъдещето. А и в първите години от живота си ви е отредено да учите и да се образовате, така че с високия си ценз да печелите парите си в годините след като навършите 30.

Навлизате в година, която ще ви помогне да погледнете назад и да оцените допусканите през времето грешки. Сега ще имате възможност да се извините на хората, които наранихте. Потърсете прошка и дайте такава, комуто е нужно. Бъдете добри и ще намерите доброта пред себе си. За мнозина това е сполучлива година за начало на квалификационен курс или следване.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфната система.

21 май. Щастливци, късметлии и обичани хора сте вие, които сте се родили на числото 21 от месец май. Дар от Бога ви е и късметът, и положителният поглед върху света. Можете да заредите всекиго с позитивно мислене и надежда. Вярно е, не са леки първите ви години от живота, защото невинаги сте разбирани от близките си. Понякога сте изглеждали и странни в очите на приятелите си. Но това се дължи на факта, че сте били просто новатори, проводници на неоткритото, необяснимото и на човешката доброта, която винаги в началото се наказва с неразбиране, а в последствие – с любов.

Следващата година ще ви помогне да си стъпите на краката откъм финансова гледна точка. Това ще е година на материална стабилност, просперитет в работата и парични придобивки. Не отказвайте на предложение за нова работа. Ще се озовете на позиция, на която не сте и предполагали, че можете да се озовете.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания. Пазете зъбите и ставите.

22 май. Избрали сте си дата на кармична разплата. Имате да плащате за грешки, допуснати преди. Трудно ви е, защото не умеете да избягвате и прескачате перипетиите на живота, а се сблъсквате челно с тях. Ударите са болезнени и често блокират набраната инерция. За това допринася и неоправданата ви самоувереност и самонадеяност. Не позволявате да ви се дават съвети и си мислите, че знаете всичко. Чувството за непогрешимост невинаги е положителна черта на характера ви, а смесицата от черти на двата знака – Телец и Близнаци подпомагат да бъдете инатливи и безотговорни. Променете нещата, имате и шанса, и заложбите да станете нещо важно в този живот, но за да се случи това, трябва първо да го заслужите. С труд и постоянство – до Цариград ще стигнете!

Навлизате в емоционална и завършваща година. Не бива да поставяте никакви нови начала, а е по-добре да се заемете със старите и изоставени задачи. Сега ще имате възможност да ги докарате до край.

Здраве: Възможно е повишено кръвно налягане, проблеми с очите и силно главоболие.

23 май. Вие сте късметлии, защото всичко в живота ви върви по мед и масло. Правите от невъзможното възможно, стига да си го навиете на пръста. Обичате да пътувате и да променяте нещата около себе си, но ако промените са осъществени с чужда помощ, а не по ваша собствена инициатива. Понякога ви е трудно да вземате самостоятелни решения, а трябва да го правите. Научете се на решителност и смелост в действията, на автономност и ще видите, че когато вие станете владетели на живота си, той ще бъде далеч по-хубав и успешен.

Навлизате в година на ново и успешно начало, което е обвързано с вашия разум и рационалност. Обмислете добре плановете си и действайте. Имате шанс да спечелите много, ако направите първата крачка напред.

Здраве: Не се претоварвайте с тежки физически дейности и пазете сърцето.

24 май. Родени сте дата, която освен че е значима в националния ни календар, е и заредена с много благоприятна енергия. Вибрациите, които носи тя, ви подпомагат в частния бизнес. Късмет и успех ще имате във всички начинания, защото притежавате бистър и аналитичен ум, а той не допуска измами. Има и изискване към вас, което, ако не спазите, ще ви доведе до удари и провал. То е да не превръщате парите в своя едничка житейска цел. Нека те бъдат само средство за препитание и по-добро съществуване. Превърнете ли се в техни роби, бързо ще тръгнете надолу и ще загубите всичко. Важни за вас са и семейството, и домът. Гледайте ги с любов, защото ще се убедите, че те са най-големите ценности в живота.

Навлизате в година на съдбовно подчинение. Трудно ще държите контрола над събитията в живота си, но това е за ваше добро. Оставете всичко просто да ви се случи. Тръгнете ли срещу съдбата, ще почувствате безсилие. Отпуснете ли се по течението, то ще ви отведе във вярната посока.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха.

Станислав Климентов

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *